Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Медаље са ECC - Европског челенџ купа за Џиу џицу у Холандији

rss

08.04.2016.

На Европском челенџ купу у Холандији, двојица алексиначких бораца попела су се на победнички трон, Никола за златну, а Филип за сребрну медаљу.

Медаље са ECC - Европског челенџ купа за Џиу џицу у Холандији

У недељу, 03. априла 2016. год. у Нијмегену, у Холандији одржан је ECC - European chellange cup (Европски челенџ куп) у џиу џици, на коме су наступили најбољи клубови из 6 држава Европе: Шведске, Немачке, Белгије, Словеније, Србије и домаћина Холандије, а међу њима и такмичари нашег клуба из Алексинца.

За наш клуб наступили су два најбоља такмичара иначе државни Прваци Србије у својим категоријама: Никола Трајковић у категорији Јуниори -77 кг и његов млађи брат Филип Трајковић у категорији Кадети -81 кг.

Никола Трајковић је освојио 1. место и златну медаљу остваривши све победе „full ipon-ом“ пре истека времена – чиме је, након освајања бронзане медаље на Светском јуниорском првенству у Мадриду пре око 15 дана, доказао да се налази у врхунској форми.

Његов млађи брат, Филип Трајковић, је дошао до финала одличном тактичким варијантама, али је у борби за златну медаљу направио неколико ситних грешака и изгубио меч, тако да је заузео 2. место и сребрну медаљу.

Браћа Никола и Филип су освојили и у Алексинац донели две нове медаље са Европских челенж купова чиме су освојили нове бодове за пласман на светској ранг листи.

"Покровитељ учешћа такмичара нашег клуба је била Општина Алексинац, а велику помоћ нашим такмичарама у организацији смештаја, боравка и превоза у Холандији пружио је власник фирме „Eurocold“ господим Зоран Милосављевић, те им се у име Управног одбора и свих чланова клуба јавно захваљујемо." поручују из управе клуба "N&F" Алексинац.


# џиу џицу Никола Трајковић општина Филип Трајковић Зоран Милосављевић борилачки спортови Холандија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима