Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Medalje sa ECC - Evropskog čelendž kupa za Džiu džicu u Holandiji

rss

08.04.2016.

Na Evropskom čelendž kupu u Holandiji, dvojica aleksinačkih boraca popela su se na pobednički tron, Nikola za zlatnu, a Filip za srebrnu medalju.

Medalje sa ECC - Evropskog čelendž kupa za Džiu džicu u Holandiji

U nedelju, 03. aprila 2016. god. u Nijmegenu, u Holandiji održan je ECC - European chellange cup (Evropski čelendž kup) u džiu džici, na kome su nastupili najbolji klubovi iz 6 država Evrope: Švedske, Nemačke, Belgije, Slovenije, Srbije i domaćina Holandije, a među njima i takmičari našeg kluba iz Aleksinca.

Za naš klub nastupili su dva najbolja takmičara inače državni Prvaci Srbije u svojim kategorijama: Nikola Trajković u kategoriji Juniori -77 kg i njegov mlađi brat Filip Trajković u kategoriji Kadeti -81 kg.

Nikola Trajković je osvojio 1. mesto i zlatnu medalju ostvarivši sve pobede „full ipon-om“ pre isteka vremena – čime je, nakon osvajanja bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu u Madridu pre oko 15 dana, dokazao da se nalazi u vrhunskoj formi.

Njegov mlađi brat, Filip Trajković, je došao do finala odličnom taktičkim varijantama, ali je u borbi za zlatnu medalju napravio nekoliko sitnih grešaka i izgubio meč, tako da je zauzeo 2. mesto i srebrnu medalju.

Braća Nikola i Filip su osvojili i u Aleksinac doneli dve nove medalje sa Evropskih čelenž kupova čime su osvojili nove bodove za plasman na svetskoj rang listi.

"Pokrovitelj učešća takmičara našeg kluba je bila Opština Aleksinac, a veliku pomoć našim takmičarama u organizaciji smeštaja, boravka i prevoza u Holandiji pružio je vlasnik firme „Eurocold“ gospodim Zoran Milosavljević, te im se u ime Upravnog odbora i svih članova kluba javno zahvaljujemo." poručuju iz uprave kluba "N&F" Aleksinac.


# džiu džicu Nikola Trajković opština Filip Trajković Zoran Milosavljević borilački sportovi Holandija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima