Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мала школа риболова - 2015

rss

09.07.2015. Мића Димитријевић, председник Клуба

Клуб спортских риболоваца "Трњане" из Трњана је успешно завршио овогодишњи пројекат "Мала школа риболова 2015"

Мала школа риболова - 2015

Практичним делом школе - пецањем на отвореној води. У недељу, 5. јула на Бованском језеру окупило се 36. малих риболоваца, од којих је било чак 10. девојчица.

Полазници су углавном били ученици основне школе "Стојан Живковић Столе" у Трњану, а било је и неколико деце из Прћиловице. Наравно уз децу је било 15-так одраслих чланова Клуба спортских риболоваца "Трњане", и родитења деце, који су пазили децу и помагали им око "монтирања" штапова, везивања удица...

Сваком малом риболовцу Клуб спортских риболоваца "Трњане" поклонио је нови штап за пецање, са већ припремљеним системом за пецање. Време је било претопло, али су мали риболовици ипак успели да свако појединачно упеца по неку рибицу, неко више, неко мање...

После пецања организована је закуска на језеру, уз роштиљ, пржену рибу на "таландари", хладне сокове. Овај мали излет се завршио обиласком бране Бованској језера, где су деци подељене дипломице за успешно завршену овогодишњи мали школу роболова. Сви мали риболовци су били веома задовољни, па је договорено да се сличан излет ускоро организује на реци Јужној Морави.

Иначе, пројекат "Мала школа риболова 2015" финансирала је општина Алексинац, партнери на пројекту су били Канцеларија за Младе општине Алексинац, Основна школа "Стојан Живковић Столе" из Трњана и Црвени крст Алексинац.

 


# општина Црвени крст школе Канцеларија за младе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима