Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mala škola ribolova - 2015

rss

09.07.2015. Mića Dimitrijević, predsednik Kluba

Klub sportskih ribolovaca "Trnjane" iz Trnjana je uspešno završio ovogodišnji projekat "Mala škola ribolova 2015"

Mala škola ribolova - 2015

Praktičnim delom škole - pecanjem na otvorenoj vodi. U nedelju, 5. jula na Bovanskom jezeru okupilo se 36. malih ribolovaca, od kojih je bilo čak 10. devojčica.

Polaznici su uglavnom bili učenici osnovne škole "Stojan Živković Stole" u Trnjanu, a bilo je i nekoliko dece iz Prćilovice. Naravno uz decu je bilo 15-tak odraslih članova Kluba sportskih ribolovaca "Trnjane", i roditenja dece, koji su pazili decu i pomagali im oko "montiranja" štapova, vezivanja udica...

Svakom malom ribolovcu Klub sportskih ribolovaca "Trnjane" poklonio je novi štap za pecanje, sa već pripremljenim sistemom za pecanje. Vreme je bilo pretoplo, ali su mali ribolovici ipak uspeli da svako pojedinačno upeca po neku ribicu, neko više, neko manje...

Posle pecanja organizovana je zakuska na jezeru, uz roštilj, prženu ribu na "talandari", hladne sokove. Ovaj mali izlet se završio obilaskom brane Bovanskoj jezera, gde su deci podeljene diplomice za uspešno završenu ovogodišnji mali školu robolova. Svi mali ribolovci su bili veoma zadovoljni, pa je dogovoreno da se sličan izlet uskoro organizuje na reci Južnoj Moravi.

Inače, projekat "Mala škola ribolova 2015" finansirala je opština Aleksinac, partneri na projektu su bili Kancelarija za Mlade opštine Aleksinac, Osnovna škola "Stojan Živković Stole" iz Trnjana i Crveni krst Aleksinac.

 

Komentara: 0


# opština Crveni krst škole Kancelarija za mlade
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima