Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мала школа риболова 2016

rss

28.08.2016. Мића Димитријевић

Клуб спортских риболоваца "ТРЊАНЕ" из Трњана је, у суботу 27. августа 2016. године, на Бованском језеру организовао практични део "Мале школе риболова 2016 " за ученике ОШ у Трњану - пецање на отвореној стајаћој води, тј. на језеру.

Мала школа риболова 2016

На пецању је учествовало укупно двадесетпеторо деце, од којих је двоје деце било 2012. годиште. Морамо да похвалимо сву децу, јер су се лепо понашали на води и свако дете је на крају успело да упеца понеку рибицу, тако да ниједно дете није било без улова.

О безбедности деце на пецању на језеру су се бринули чланови КСР "Трњане " и родитељи, који су уједно и помагали деци око пецања, монтирања система и слично .

После успешног пецања, сви учесници су отишли мало до бране Бованског језера, где су свим малим риболовцима подељене дипломице за успешно завршену "Малу школу риболова 2016.".

Иначе, сваки риболовац који није имао штап, је од КСР добио намонтиран штап за пецање, дужине од 3 метара. За децу је био обезбеђен доручак, сокови и ручак. На крају, сва деца су била задовољна малим излетом на Бованско језеро и пецањем и договорено је да са оваквом праксом настави и надаље.

КСР "Трњане " ће се трудити да и убудуће организује "Малу школу риболова" и да буде још више оваквих излета са пецањем за све мале спортске риболоваце, полазнике "Мале школе риболова" .

Пројекат "Мале школе риболова" финансира Општина Алексинац, док су партнери на пројекту Канцеларија за младе Општине Алексинац и О.Ш, "Стојан Живковић Столе" из Трњана.

Председник КСР "ТРЊАНЕ"- Трњане
Мића Димитријевић


# општина Бованско језеро школе Канцеларија за младе Трњане риболов Мића Димитријевић Трњане КСР
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима