Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представљамо: Клуб спортских риболоваца "Трњане"

rss

27.02.2016.

КСР "ТРЊАНЕ" из Трњана успешно делује већ пуну деценију као спортска организација.

Представљамо: Клуб спортских риболоваца "Трњане"

Као спортска организација је регистрован 2005. год., а формиран је као секција у оквиру тадашње ООСР "Мораве " из Алексинца још далеке 1982. године, од када успешно делује, већ ево пуних 33 година.

Данас, КСР има око 400 чланова, од којих око 350 активно купују риболовачке дозволе, а број чланова се сваке године све више повећава.

Деценија рада организације је обележена кроз низ успешних активности, са пуно појединачних и екипних такмичења у Србији и у иностранству. КСР је до сада успешно организовао укупно 9 традиционалних међународних екипних Куп такмичења на Бованском језеру. Протеклих 10 година КСР се је дружио са преко 30 екипа из градова широм Србије, као и са екипама из иностранства - Црне Горе, Македоније и Бугарске.

Морам да истакнем да су посебно интересантни купови у Иностранству, на језеру Младост код Велеса у Македонији и веома атрактивно такмичење у морском риболову у Херцегновском заливу у Црној Гори, где КСР редовно учествује већ пуних 8 година.

Такође, такмичари КСР учествују на разним појединачним такмичењима почев од општинских, регионалних, републичких првенстава, па до изборних такмичења за репрезентацију Србије. На свим тим такмичењима је освојено прегршт пехара, медаља и диплома у појединачним и екипним кастегоријама. КСР је у протеклом периоду организовао и више такмичења најмлаађих категорија - пионира и омладинаца.

КСР већ дужи низ година организује и "МАЛУ ШКОЛУ РИБОЛОВА" у основној школи у Трњану, где око 80 ученика ниже и више наставе редовно похађа теоретски и практични део ове занимљиве школе спортског риболова. Екипе КСР такође редовно учествују и на разним такмичењима у кувању рибље чорбе у градовима широм Србије, на регатама на реци Јужној Морави...

Протекла, десета година постојања и рада КСР "Трњане" је била врло успешна, а посебно на такмичарском плану. У појединачној конкуренцији 2015.године освојена су сва прва три места на Регионалном првенству (1- Саша Миљковић, 2- Бобан Игњатовић и 3 - Велимир Милошевић), на Републичком првенству 4 место (Бобан Игњатовић), 8 (Велимир Милошевић) и 11 место (Мирослав Стојановић), а један такмичар, Велимир Милошевић је учествовао на Државном изборном првенству за репрезентацију Србије.

У екипној конкуренцији се учествовало на 3 Међународна и 11 домаћих Куп такмичења где је освојено 6 пехара и 22 медаља, и то : екипно је освојено 4 пехара (за једно прво, два друга и једно треће место) и 12 медаља ( 3 златне, 6 сребрне и 3 бронзане), а појединачно је освојено 2 пехара и 10 медаља (3 златне, 6 сребрне и 1 бронзана).

Председник КСР „ТРЊАНЕ „ – Трњане
Миомир Димитријевић

КЛУБ СПОРТСКИХ РИБОЛОВАЦА "ТРЊАНЕ " - ТРЊАНЕ
Трњане - Општина Алексинац
18213 Трњане
Тел. 063/424-818
www.ksrtrnjane.org


# општина школе риболов Велимир Милошевић Саша Миљковић Трњане КСР представљамо
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима