Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Извештај са Европског првенства у џу џитсу за сениоре у Пољској

rss

04.06.2018.

Од 01. до 03. јуна 2018. год. у граду Гљивице у Пољској одржано је Европско првенство у џу џитсу за сениоре, на коме су наступили такмичари из 22 државе Европе међу којима и чланови Репрезентације Србије.

Извештај са Европског првенства у џу џитсу за сениоре у Пољској

За Репрезентацију Србије је у сениорској конкуренцији је дебитовао такмичар из нашег клуба Никола Трајковић у категорији -85кг, имао је три меча, остварио је једну победу и два пораза те је у генералном пласману заузео 9. место. Ово је запажен успех обзиром да је као најмлађи такмичар у сениорској конкуренцији ушао у Топ 10 најбољих такмичара Европе у својој категорији.

Никола је имао је веома тежак жреб, у првом мечу победио је грка Димитриос Гкаинтатзиса, затим га је у 2. колу чекао светски првак и прошлогодишњи освајач златне медаље на Светским играма рус Илија Борок против кога је Никола водио до задњих 56 секунди али је на крају изгубио. У репасажу Никола је радио са репрезентативцем Црне Горе Арсом Милићем иначе бившим јуниорским светским прваком у џудоу, када је у првих 30 секунди обновио стару повреду десне препоне и након две интервенције лекара успео да настави меч али није успео да оствари победу те је испао из трке за медаљу. 

Никола се доследно борио против знатно старијих и искуснијих противника, показао да се може с њима равноправно носити, показао да напредује и израста у врхунског такмичара и да његово време тек долази. Највећи хендикеп представља обновљену повреду препоне која захтева строго мировање која ће Николу одвојити од тренинга и струњача најмање наредна два месеца. 

У клубу смо задовољни оствареним резултатом са жељом да се што пре опорави.

Управа џудо и џу џитсу клуба "Н&Ф" Алексинац


# Никола Трајковић џудо Радио С џудо клуб Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима