Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izveštaj sa Evropskog prvenstva u džu džitsu za seniore u Poljskoj

rss

04.06.2018.

Od 01. do 03. juna 2018. god. u gradu Gljivice u Poljskoj održano je Evropsko prvenstvo u džu džitsu za seniore, na kome su nastupili takmičari iz 22 države Evrope među kojima i članovi Reprezentacije Srbije.

Izveštaj sa Evropskog prvenstva u džu džitsu za seniore u Poljskoj

Za Reprezentaciju Srbije je u seniorskoj konkurenciji je debitovao takmičar iz našeg kluba Nikola Trajković u kategoriji -85kg, imao je tri meča, ostvario je jednu pobedu i dva poraza te je u generalnom plasmanu zauzeo 9. mesto. Ovo je zapažen uspeh obzirom da je kao najmlađi takmičar u seniorskoj konkurenciji ušao u Top 10 najboljih takmičara Evrope u svojoj kategoriji.

Nikola je imao je veoma težak žreb, u prvom meču pobedio je grka Dimitrios Gkaintatzisa, zatim ga je u 2. kolu čekao svetski prvak i prošlogodišnji osvajač zlatne medalje na Svetskim igrama rus Ilija Borok protiv koga je Nikola vodio do zadnjih 56 sekundi ali je na kraju izgubio. U repasažu Nikola je radio sa reprezentativcem Crne Gore Arsom Milićem inače bivšim juniorskim svetskim prvakom u džudou, kada je u prvih 30 sekundi obnovio staru povredu desne prepone i nakon dve intervencije lekara uspeo da nastavi meč ali nije uspeo da ostvari pobedu te je ispao iz trke za medalju. 

Nikola se dosledno borio protiv znatno starijih i iskusnijih protivnika, pokazao da se može s njima ravnopravno nositi, pokazao da napreduje i izrasta u vrhunskog takmičara i da njegovo vreme tek dolazi. Najveći hendikep predstavlja obnovljenu povredu prepone koja zahteva strogo mirovanje koja će Nikolu odvojiti od treninga i strunjača najmanje naredna dva meseca. 

U klubu smo zadovoljni ostvarenim rezultatom sa željom da se što pre oporavi.

Uprava džudo i džu džitsu kluba "N&F" Aleksinac


# Nikola Trajković džudo Radio S džudo klub Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima