Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izložba sportske fotografije Miroslava Todorovića

rss

18.12.2017. Jovan Živić

Povodom dodele priznanja i pohvala najuspešnijim sportskim udruženjima i sportistima opštine Aleksinac, u petak 22. decembra u 17 časova, u prostorijama Doma kulture i umetnosti biće otvorena izložba sportskih fotografija aleksinčanina Miroslava Todorovića, koji sada živi i radi u Beogradu.

Miroslav Todorović, foto Milica Gvozden

Miroslav Todorović je fotoreporter Vesti, zvaničnog sajta FK Partizan i predsednik udruženja sportskih fotografa Srbije.

Todorović je dobitnik Majske nagrade Sportskog saveza Srbije kao najvećeg društvenog priznanja u oblasti sporta za 2017 godinu. Predlog za dodelu najvećeg društvenog priznanja oblasti sporta je potekao od Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Aleksinac.

Miroslav Todorović "Kajlo" je poznati aleksinački sportista, između ostalog, i bivši igrač Fudbalskog kluba "Napredak". Toša je rođen 29. aprila 1955. u Kruševcu. Posle osnovne, srednju učiteljsku i višu pedagošku školu završio je Aleksincu, a uz školovanje uspešan je bio i na fudbalskom terenu jer je igrao za aleksinački Napredak, Bor, Radnički iz Novog Beograda, BASK, Grafičar i PIM Beograd.

Punih 16 godina radio je kao učitelj u OŠ "Vlada Aksentijević" i odatle nosi nadimak Uča. Ljubav prema sportu i fotografiji inspirisala ga je da počne da se bavi foto-reporterskim pozivom. Bio je saradnik "Tempa", "Ilustrovane politike", "Politike", specijalizovanog časopisa "Trener", a deceniju i po radio je kao oficijelni foto-reporter OSS. Toša je u "Vestima" već 23 godine.

Sarađivao je Toša sa mnogim klubovima i savezima u Srbiji: KSS, FSS, a unazad dve decenije bio je urednik fotografije zvaničnog sajta FK Partizan. Bio je fotograf na Evropskim i Svetskim prvenstvima u košarci, fudbalu, odbojci, rukometu, vaterpolu, atletici i futsalu. Svedok je velikog broja utakmica Lige šampiona u fudbalu i košarci, Lige Evrope u fudbalu, Evrolige u košarci, Svetske lige u odbojci i vaterpolu...

Bio je i ranije nagrađivan - 1997. nagradom "Fotografija godine" USN Beograda, 2003. dobio je "Zlatni kadar" USN Srbije, 2004. bio je fotoreporte godine USN Srbije i Crne Gore. Najzad, dobitnik je i Majske nagrade - koja se dodeljuje samo jednom u životu. Dodeli nagrade ovom uspešnom aleksinčaninu prisustvovali su predstavnici Sportskog saveza opštine Aleksinac.


# fotografija izložba sportski savez Miroslav Todorović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima