Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ФК Напредак: Златни мали вицешампиони

rss

21.11.2015. Саша Марковић Гидра

У нашем фудбалском свету се каже да млађи треба да уче од старијих, паметнијих и искуснијих, међутим у последње време ова теза се скроз променила.

ФК Напредак: Златни мали вицешампиони

Типичан пример тога је млада фудбалска репрезентација Србије. која је на недавно на Новом Зеланду освојила златну медаљу и показала старијим колегама како се треба играти своју земљу.

Сличан пример се може видети и у нашем граду где посрнули градски клуб ФК „Напредак“ никако не успева да изађе из ногдауна у коме се налази скоро деценију. Насупрот њима, млађе категорије доминирају, блистају на фудбалским теренима као да су узели „пелцер“ од мало старијих колега „Ново Зеланђана“.

Екипа ФК „Напредак“, 2008. годиште, су главни глумци ове приче.То су осам дечака наши мали суграђани који су остварили недавно вице шампионску титулу у „Меморис лиги 2008" у Нишу.

Успех ових дечака је у томе већи што су све утакмице играли као гости у спортском центру „3М“ у Нишу, а тренинге одржавали у школским халама у Трњану и Алексиначком Руднику.

“Меморис лигу 2008" је сачињавало 10 тимова из Ниша и екипа ФК „Напредка“ из Алексинца. Одиграно је укупно десет кола у којој су наши дечаци забележили 9 победа и један пораз уз невероватну гол разлику 116 датих и само 16 примљених голова.

Алексинчани представљају екипу са највише датих и најмање примљених голова.Наши фудбалери су остварили и неколико убедљивих победа од 22-0 против екипе Пролетера, 14-0 против екипе „Ред Стар“, 13-0 против Фри Кик Б и 11-3 против чувеног „ Радничког“

Тренер Драган Милошевић је у свом тиму имао и најбоље стрелце лиге, Војина Стојановића (40 гола) и Михаила Џунића (37гола). Најбољи играч лиге је Стефан Миливојевић, који са остатком дружине који чине Теодор Стошић, Петар Цветковић, Виктор Велиновић, Јован Ајзингер и Лука Маринковић осветлио одавно укаљан образ Алексиначког фудбала.

„Меморис лига 2008“ је била сјајна провера да клубови испитају свој потенцијал и добро се „загреју“ пред старт Мини-Макси лиге која се налази под присмотром фудбалског савеза Србије. Ова лига игра се по регионима у двокружном систему, а победник квалификација иде на завршно државно првенство у спортски центар ФСС - Нова Пазова.

Треба напоменути да све трошкове као што су котизација, превоз, набавка спортске опреме, закуп хале, исплата судских дневница, искључиво финансирају родитељи, па је ово уједно и апел јавности да се помогне овим младим момцима јер су то у потпуности заслужили.

Пожелимо нашим дечацима да понове успех и да се нађу на завршном турниру са вршњацима из целе Србије, а до тада они ће да певају своју ауторску победничку песму:

Вредно раде, боре се,
Да постану орлови,
Јер су Нови Зеланд гледали
Па да се историја понови.

Стефан пред голом, слаломе прави,
Џунићева левица је у противничкој глави.
Војин са десна бомбардује, лопта као муња,
Теодор из другог плана, ка голу се шуња.

Одбрана за Пецу, Ајзу, дечија је игра
За нападе противничке, нерешива енигма.
Велинча у напад креће, све пред собом гази,
Лука као гагин џокер, са клупе улази.

Све резултате и остале занимљовости ових дечака можете погледати на њиховој Фејсбук адреси FCNapredak-Aleksinac-Youth-1632235963659414


# фудбал Напредак ФК Саша Марковић Гидра Драган Милошевић Стефан Миливојевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима