Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

FK Napredak: Zlatni mali vicešampioni

rss

21.11.2015. Saša Marković Gidra

U našem fudbalskom svetu se kaže da mlađi treba da uče od starijih, pametnijih i iskusnijih, međutim u poslednje vreme ova teza se skroz promenila.

FK Napredak: Zlatni mali vicešampioni

Tipičan primer toga je mlada fudbalska reprezentacija Srbije. koja je na nedavno na Novom Zelandu osvojila zlatnu medalju i pokazala starijim kolegama kako se treba igrati svoju zemlju.

Sličan primer se može videti i u našem gradu gde posrnuli gradski klub FK „Napredak“ nikako ne uspeva da izađe iz nogdauna u kome se nalazi skoro deceniju. Nasuprot njima, mlađe kategorije dominiraju, blistaju na fudbalskim terenima kao da su uzeli „pelcer“ od malo starijih kolega „Novo Zelanđana“.

Ekipa FK „Napredak“, 2008. godište, su glavni glumci ove priče.To su osam dečaka naši mali sugrađani koji su ostvarili nedavno vice šampionsku titulu u „Memoris ligi 2008" u Nišu.

Uspeh ovih dečaka je u tome veći što su sve utakmice igrali kao gosti u sportskom centru „3M“ u Nišu, a treninge održavali u školskim halama u Trnjanu i Aleksinačkom Rudniku.

“Memoris ligu 2008" je sačinjavalo 10 timova iz Niša i ekipa FK „Napredka“ iz Aleksinca. Odigrano je ukupno deset kola u kojoj su naši dečaci zabeležili 9 pobeda i jedan poraz uz neverovatnu gol razliku 116 datih i samo 16 primljenih golova.

Aleksinčani predstavljaju ekipu sa najviše datih i najmanje primljenih golova.Naši fudbaleri su ostvarili i nekoliko ubedljivih pobeda od 22-0 protiv ekipe Proletera, 14-0 protiv ekipe „Red Star“, 13-0 protiv Fri Kik B i 11-3 protiv čuvenog „ Radničkog“

Trener Dragan Milošević je u svom timu imao i najbolje strelce lige, Vojina Stojanovića (40 gola) i Mihaila Džunića (37gola). Najbolji igrač lige je Stefan Milivojević, koji sa ostatkom družine koji čine Teodor Stošić, Petar Cvetković, Viktor Velinović, Jovan Ajzinger i Luka Marinković osvetlio odavno ukaljan obraz Aleksinačkog fudbala.

„Memoris liga 2008“ je bila sjajna provera da klubovi ispitaju svoj potencijal i dobro se „zagreju“ pred start Mini-Maksi lige koja se nalazi pod prismotrom fudbalskog saveza Srbije. Ova liga igra se po regionima u dvokružnom sistemu, a pobednik kvalifikacija ide na završno državno prvenstvo u sportski centar FSS - Nova Pazova.

Treba napomenuti da sve troškove kao što su kotizacija, prevoz, nabavka sportske opreme, zakup hale, isplata sudskih dnevnica, isključivo finansiraju roditelji, pa je ovo ujedno i apel javnosti da se pomogne ovim mladim momcima jer su to u potpunosti zaslužili.

Poželimo našim dečacima da ponove uspeh i da se nađu na završnom turniru sa vršnjacima iz cele Srbije, a do tada oni će da pevaju svoju autorsku pobedničku pesmu:

Vredno rade, bore se,
Da postanu orlovi,
Jer su Novi Zeland gledali
Pa da se istorija ponovi.

Stefan pred golom, slalome pravi,
Džunićeva levica je u protivničkoj glavi.
Vojin sa desna bombarduje, lopta kao munja,
Teodor iz drugog plana, ka golu se šunja.

Odbrana za Pecu, Ajzu, dečija je igra
Za napade protivničke, nerešiva enigma.
Velinča u napad kreće, sve pred sobom gazi,
Luka kao gagin džoker, sa klupe ulazi.

Sve rezultate i ostale zanimljovosti ovih dečaka možete pogledati na njihovoj Fejsbuk adresi FCNapredak-Aleksinac-Youth-1632235963659414


# fudbal Napredak FK Saša Marković Gidra Dragan Milošević Stefan Milivojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima