Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Финале "Дечије атлетике"

rss

15.12.2013. АК Напредак

Завршница у "Дечијој атлетици" која је одржана 15.12.2013. у Спортској хали донела је доста узбуђења.

Финале

После интонирања химне Републике Србије у извођењу Невене Мирчић, Драгутин Топић је дао знак за почетак надметања у различитим дисциплинама.

Такмичење се састојало из 7 дисциплина у којима су се надметали ученици трећег и четвртог разреда из три основне школе, Вук Караџић - Житковац, Љупче Николић и Вожд Карађорђе из Алексинца. Такмичење је протекло у одличној атмосфери. Све дисциплине су биле јако занимљиве за ученике, такмичарски дух није изостао и фер понашање и учесника и публике, која је допринела бољој атмосфери на такмичењу. Све до краја такмичења нису се знали победници, јер је било доста неизвесности.

После сабирања свих резултата победници у конкуренцији трећег и четвртог разреда су били из ОШ "Љупче Николић". У конкуренцији трећег разреда 490 поена освојили су ученици из ОШ "Вук Караџић" из Житковца, Вожд Карађорђе је освојио 515 поена, а победници Љупче Николић 521 поен. Редослед у четвртом разреду по броју поена је  Вук Караџић 512 поена, Вожд Карађорђе 610 и Љупче Николић 625 поена.

После завршетка такмичења трећег разреда Драгутин Топић је доделио сертификате ИААФ и АСС Горан Костићу и Предрагу Костићу, за инструкторе "Дечије атлетике".

Предраг Костић тренер АК "Напредак" се захвалио Драгутину Топићу на подршци у овом пројекту, који ће се наставити и у наредним годинама.

Ово је било одлично такмичење за све ученике. 48  ученика у првом и 48 у другом такмичењу ангажованих на различитим дисциплинама је била фантастична слика у Спортској хали. Можда ће у будућности неки од ових малишана бити нови Топићи, Ђоковићи, Чавићи. Није само ово била промоција атлетике, ово је више од тога, промоција здравог живота и спортске културе.

 


# атлетика Житковац Предраг Костић Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима