Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Марко Николић освојио две медаље на Првенству Србије за сениоре у Крушевцу

rss

26.08.2019.

У Крушевцу је 24. и 25. августа 2019. одржано Првенство Србије за сениоре/ке. АК "Напредак" је имао само једног такмичара, Марка Николића. Марко је првог дана такмичења у трци на 3000м освојио 2. место и сребрну медаљу са резултатом 8 мин. 50 сек. 10 стотих. Поправио је свој лични рекорд за 13 секунди, а резултат из ове сезоне за 40 секунди.

Марко Николић освојио две медаље на Првенству Србије за сениоре у Крушевцу

Другог дана такмичења у трци на 5000м освојио је 3. место са резултатом 15 мин. 37 секунди 26 стотих. Опет је ово нови лични рекорд за Марка који је у овој сезони поправљен за 90 секунди. 

Марко је трчао две одличне трке, све тактичке идеје које смо планирарали на тренинзима сада су изведене на обе трке. Велики успех и за Марка, клуб и мене као тренера. Освојити две медаље на државном првенству уопште није лако. Наш циљ смо испунили за овај део сезоне који је био на стази. Ово је била круна сезоне иако нисам био присутан на самом такмичењу Марко је испоштовао све инструкције које је добио. Имао је навијаче из породице који су и мени помогли око преноса неких ситних детаља и припреме за саме трке.

Очекује нас једна недеља опустенијих тренинга и нови изазови који нас оцекују крајем септембра месеца и поцетак сезоне кросева. Презадовољни завршавамо сезону на стази - рекао је тренер Предраг Костић.


# атлетика Напредак АК Предраг Костић Марко Николић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима