Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Finale "Dečije atletike"

rss

15.12.2013. AK Napredak

Završnica u "Dečijoj atletici" koja je održana 15.12.2013. u Sportskoj hali donela je dosta uzbuđenja.

Finale

Posle intoniranja himne Republike Srbije u izvođenju Nevene Mirčić, Dragutin Topić je dao znak za početak nadmetanja u različitim disciplinama.

Takmičenje se sastojalo iz 7 disciplina u kojima su se nadmetali učenici trećeg i četvrtog razreda iz tri osnovne škole, Vuk Karadžić - Žitkovac, Ljupče Nikolić i Vožd Karađorđe iz Aleksinca. Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi. Sve discipline su bile jako zanimljive za učenike, takmičarski duh nije izostao i fer ponašanje i učesnika i publike, koja je doprinela boljoj atmosferi na takmičenju. Sve do kraja takmičenja nisu se znali pobednici, jer je bilo dosta neizvesnosti.

Posle sabiranja svih rezultata pobednici u konkurenciji trećeg i četvrtog razreda su bili iz OŠ "Ljupče Nikolić". U konkurenciji trećeg razreda 490 poena osvojili su učenici iz OŠ "Vuk Karadžić" iz Žitkovca, Vožd Karađorđe je osvojio 515 poena, a pobednici Ljupče Nikolić 521 poen. Redosled u četvrtom razredu po broju poena je  Vuk Karadžić 512 poena, Vožd Karađorđe 610 i Ljupče Nikolić 625 poena.

Posle završetka takmičenja trećeg razreda Dragutin Topić je dodelio sertifikate IAAF i ASS Goran Kostiću i Predragu Kostiću, za instruktore "Dečije atletike".

Predrag Kostić trener AK "Napredak" se zahvalio Dragutinu Topiću na podršci u ovom projektu, koji će se nastaviti i u narednim godinama.

Ovo je bilo odlično takmičenje za sve učenike. 48  učenika u prvom i 48 u drugom takmičenju angažovanih na različitim disciplinama je bila fantastična slika u Sportskoj hali. Možda će u budućnosti neki od ovih mališana biti novi Topići, Đokovići, Čavići. Nije samo ovo bila promocija atletike, ovo je više od toga, promocija zdravog života i sportske kulture.

 

Komentara: 0


# atletika Predrag Kostić Vuk Karadžić
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}