Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филип Трајковић је нови европски шампион за сениоре у џиу џицу

rss

03.06.2019.

У организацији Европске џиу џицу федерације 31.5-2.6.2019. у Букурешту, у Румунији, одржано је Европско сениорско првенство у џиу џицу на коме је наступило преко 700 такмичара у категоријама: борбе, ДУО систем и не-ваза из 25 држава Европе, а међу њима и Репрезентација Србије.

За Репрезентацију Србије из нашег клуба иако је још увек јуниор, наступио је Филип Трајковић (1999) у категорији сениори -94кг, иначе студент I год. Електронског факултета у Нишу.

Филип је репрезентативац Србије у јуниорској селекцији али је сада по први пут наступио на овако великом такмичењу у сениорској конкуренцији и био најмлађи у овој категорији -94кг. Циљ је био да се као млад такмичар кали за предстојеће јуниорско Европско и Светско првенство која се одржавају крајем године, међутим Филип је превазишао самог себе и у Букурешту освојио титулу Европског шампиона за сениоре.

Филип је имао изузетно тежак жреб, налазио се у горњој грани где је прву борбу радио са бившим јуниорским прваком Света Немцем Максимилијан Штраусом кога је у веома тешкој борби победио са 16:14. У полуфиналу га је чекао носилац горње гране, актулни светски првак Рус Михаил Коштјук, са ким је Филип ушао у отворену борбу поен за поен и у драматичном и неизвесном финишу борбе успео да га победи са 18:17. У финалу се Филип састао са победником доње гране Вицешампионом света Французем Перез Александром. У првом делу меча Француз је направио пар мањих грешака које је Филип успешно казнио и повео чак са 5 поена разлике. Искусни Перез се са неколико везаних поена вратио у меч, али је Филип у маниру искусних такмичара успешним тактичким маневрима успео да освоји два поена и рутински меч приведе крају победивши са 19:17, и тако освоји титулу Првака Европе.

Филип иако дебитант у сениорској конкуренцији, премашио је сва очекивања и показао да се може равнопрано носити са најбољим и много искуснијим Светским шампионима, као и да израста у врхунског такмичара пред којим је блистава каријера.

Филипа су сво време на такмичењу предводили његов тренер и отац Драган Трајковић и селектор Репрезентације Србије мр. Јанош Копас из Новог Сада који су заслужни за овако велики резултат.

- Ово је још један у низу врхунских резултата које постижу такмичари нашег клуба из Алексинца, а Филип је сада постао први сениорски Првак Европе из наше земље – коме је то пошло за руком, кажу из Џудо и џиу џицу клуба "Н&Ф".


# џиу џицу Филип Трајковић Драган Трајковић Радио С Букурешт N&F џиу џицу клуб НИФ Јанош Копас
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима