Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филип Трајковић првак Европе за јуниоре у џиу џици

rss

30.10.2017.

Репрезентативац Србије Филип Трајковић је постао првак Европе у категорији јуниори до 94 килограма.

Филип Трајковић првак Европе за јуниоре у џиу џици

На Европском првенству у џиу џици за јуниоре, које је од 27. до 29. октобра одржано у Букурешту, Филип Трајковић је постао првак Европе у категорији -94 кг, док је његов брат Никола освојио 3. место и бронзану медаљу. Треће место је освојио и Иван Делла Кроче из Новог Сада.

На овом првенству, у организацији Европске џиу џицу федерације, наступило је преко 700 такмичара из 26 државе Европе, а међу њима и Репрезентација Србије.

За Репрезентацију Србије наступила су тројица најспремнијих такмичара, од којих су двојица из нашег Џудо и џиу џицу клуба "N&F" Алексинац, а један из Џиу џицу клуба „Студент“ из Новог Сада:
- Филип Трајковић, 1999, у категорији: јуниори -94кг,
- Никола Трајковић, 1997, у категорији: јуниори -77кг,
- Иван Дела Кроче, 1997, Нови Сад, у категорији: јуниори -69кг,

Наши репрезентативци су још једном показали да су у самом европском врху и да су за већину такмичара из Европе непрелазна препрека. Учинак репрезентације Србије на овом првенству је био стопроцентан, сва три наша такмичара су освојила медаље и попела се на победничко постоље.

Најискуснији такмичари Никола Трајковић и Иван Делла Кроче су након тешких мечева и тесних пораза у полуфиналу успели да се домогну 3. места и бронзаних медаља. На путу до бронзане медаље, члан нашег клуба Никола Трајковић је савладао такмичаре из Грчке, Италије и Данске, али је полуфиналну борбу изгубио за 3 поена од немачког репрезентативца, иначе светског и европског шампиона.

Дебитант у јуниорској конкуренцији, Филип Трајковић, иако најмлађи у овој категорији, премашио је сва очекивања и након убедљивих победа над такмичарима из Аустрије, Француске и Грчке стао на победничко постоље као нови европски шампион. Ово је до сада његов највећи успех у каријери и њиме је показао да репрезентација Србије може рачунати на њега у даљем
периоду.

Наше такмичаре је предводио тренер Драган Трајковић из нашег Јудо и џиу џицу клуба „N&F” из Алексинца, док је улогу судије из наше земље имао мр Јанош Копас из Новог Сада.

Такође, треба напоменути да је ово друго европско злато за наш клуб и нашу земљу, тако да се овим резултатом исписао нови лист у историји џиу џицу спорта у Србији.


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић Драган Трајковић шампион медаља Нови Сад Румунија борилачки спортови Букурешт
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима