Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Брђанка", нови клуб малог фудбала у Алексинцу

rss

07.12.2018. Милан Милојевић

Мали фудбал, магична игра која из године у годину привлачи све више заљубљеника, полако осваја и Алексинчане.

"Брђанка", нови клуб малог фудбала у Алексинцу

У нашем граду већ три године постоји и успешно се такмичи клуб малог фудбала ,,Алексинац 2015'', који тренутно игра Трећу футсал лигу ИСТОК, своју прву дебитантску сезону у већем рангу.

Од наредне јесени Алексинац ће моћи да се похвали са две екипе малог фудбала. Поред горе поменутог, своје место на спортској мапи тражиће и клуб малог фудбала ,,Брђанка''.

Давне 1999.године у нашем граду постојао је клуб малог фудбала истог назива, који је настао на иницијативу Општинског савеза Алексинца, у којем су играле тадашње фудбалске судије, и који је постојао 2-3 године.

Тадашњи и садашњи клуб немају никакве везе сем назива клуба, који носи име по најпопуларнијем парку и излетишту наших Алексинчана.

Визију и идеју коју је имао млади  и перспективни Алексиначки предузетник Милан Ђорђевић – Ћуле, успео је пре месец дана да претвори у дело и формира клуб малог фудбала, дајући му назив ,,Брђанка''.

Како каже за наш портал успео је за кратко време да заврши сву потребну папирологију, оформи управни одбор клуба, окупи око себе људе који су ту пре свега из љубави према малом фудбалу.

Даље каже, план је да се од наредне јесени, када клуб званично креће са такмичарским обавезама, екипа уиграва, стиче неопходно искуство и за 2-3 године, нападне већи ранг такмичења. Залагаће се да у екипи преовладава пре свега јединство, слога и другарство, које фали у многим Алексиначким  клубовима. Екипа би кренула од најнижег ранга такмичења – Четврти ранг.


# мали фудбал управни одбор Милан Ђорђевић Брђанка КМФ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима