Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Brđanka", novi klub malog fudbala u Aleksincu

rss

07.12.2018. Milan Milojević

Mali fudbal, magična igra koja iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika, polako osvaja i Aleksinčane.

"Brđanka", novi klub malog fudbala u Aleksincu

U našem gradu već tri godine postoji i uspešno se takmiči klub malog fudbala ,,Aleksinac 2015'', koji trenutno igra Treću futsal ligu ISTOK, svoju prvu debitantsku sezonu u većem rangu.

Od naredne jeseni Aleksinac će moći da se pohvali sa dve ekipe malog fudbala. Pored gore pomenutog, svoje mesto na sportskoj mapi tražiće i klub malog fudbala ,,Brđanka''.

Davne 1999.godine u našem gradu postojao je klub malog fudbala istog naziva, koji je nastao na inicijativu Opštinskog saveza Aleksinca, u kojem su igrale tadašnje fudbalske sudije, i koji je postojao 2-3 godine.

Tadašnji i sadašnji klub nemaju nikakve veze sem naziva kluba, koji nosi ime po najpopularnijem parku i izletištu naših Aleksinčana.

Viziju i ideju koju je imao mladi  i perspektivni Aleksinački preduzetnik Milan Đorđević – Ćule, uspeo je pre mesec dana da pretvori u delo i formira klub malog fudbala, dajući mu naziv ,,Brđanka''.

Kako kaže za naš portal uspeo je za kratko vreme da završi svu potrebnu papirologiju, oformi upravni odbor kluba, okupi oko sebe ljude koji su tu pre svega iz ljubavi prema malom fudbalu.

Dalje kaže, plan je da se od naredne jeseni, kada klub zvanično kreće sa takmičarskim obavezama, ekipa uigrava, stiče neophodno iskustvo i za 2-3 godine, napadne veći rang takmičenja. Zalagaće se da u ekipi preovladava pre svega jedinstvo, sloga i drugarstvo, koje fali u mnogim Aleksinačkim  klubovima. Ekipa bi krenula od najnižeg ranga takmičenja – Četvrti rang.


# mali fudbal upravni odbor Milan Đorđević Brđanka KMF
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima