Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бодови наде за Рудар Алпос

rss

04.05.2016. Д.С.

Бодови наде за Рудар Алпос
Омладинци Рудара доживели дебакл у Параћину

Милош Белић, некада играч Рудара, сада тренер са капитеном Александром Земљаком на истом задатку, а то је опстанак у Зони исток

Бодови наде за Рудар Алпос

„Рудари“ су на свом стадиону одиграли утакмицу 24. кола „Зоне исток“ на свом стадиону против екипе ФК „Буковик“ из Ражња.

Утакмица је била борбена, са пуно ритма на обе стране, а домаћини су од првог минута кренули силовито и вршили пресинг на половини гостију.

У 11. минуту неопрезан старт гостију. Капитен Александар Земљак прилази лопти, намешта је и мајсторским ударцем погађа даљи угао голмана гостију Панића за вођство Рудара и радост на трибинама стадиона.

Гости се буде и после примљеног гола крећу у напад. Након једне контре гостију, Костић, иначе рођени Алексинчанин и бивши играч Рудара, прихвата лопту претрчава одбрану, вара голмана домаћина, шаље лопту у мрежу и поравнава резултат на 1:1.

Ражањци не користе још неколико прилика да угрозе домаћина, а „Рудари“ се не предају ношени навијањем са трибинама својих навијача добијају крила и нападају.

У 52. минуту праве пресинг на половини гостију и борбени Станковић шаље идеалну лопту Љубисављевићу који је искоса шутирао маниром врсног стрелца и послао лопту у ближи угао, за шта је награђен громогласним аплаузом са трибина.

Ражањци, тек после другог примљеног поготка, почињу да играју. Ређају се напади Костића и осталих али безуспешно. Одбрана „Рудара“ рударски се брани и одолева нападима и односи победу и наставља грчевиу борбу за опстанак у „Зони исток“.

Коначан резултат ФК „Рудар АЛПОС“ – ФК „Буковик“ 2:1 (1:1).

За ФК „Рудар АЛПОС“ наступили су следећи играчи: Додеровић (голман) 7, Видојковић 7, Лазаревић 6,5, Станковић 7, Петровић 6,5, Славнић 6,5, Гојковић 6 (Дурмишевић), Радуловић 6,5(Васић), Љубисављевић 7, Земљак 7, Нешић 6 (Марковић).

 

Омладинци Рудара доживели дебакл у Параћину

Омладинци „Рудара“ одиграли су утакмицу прве РИС лиге против екипе Јединства из Параћина. Иако су „Рудари пре месец дана на истом стадиону у Параћину били бољи од исте екипе и славили резултатом 2:3, овог пута били су поражени резултатом 6:2.

У 18. минуту голман гостију Стојадиновић бруталним уклизавањем руши домачег нападача у казненом простору и судија показује на белу тачку. Сигурни су били Параћинци и повели 1:0. У 26. мин. на сцену ступа још једном голман „Рудара“ Стојадиновић и поново руши домаћег нападача у казненом простору, то судију није омело да још једном покаже на белу тачку. Нападач домаћина прилази лопти, шутира је по средини, Стојадиновић је закачио лопту, али она ипа завршава у голу. Наредни гол „Рудари“ су примили грешком одбране. Пред сам финиш полувремена, наду за госте унео је Милосављевић ефектин ударцем са 20 метара.

У другом полувремену, на старту грешка одбране и Параћинци повећавају вођство. Након овог поготка у казненом простору домаћини руше Рајковића и судија показује на белу тачку. Лопти прилази капитен „Рудара“ Радуловић и ефектим ударцем смањује вођство.

Остале голове „Рудари“ су примили из уиграних акција.


# Алексиначки Рудник фудбал Алпос Параћин Рудар ФК Александар Земљак Ражањ Димитрије Стојадиновић Милош Белић Буковик ФК
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима