Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Алексиначки боксери поново у рингу

rss

04.08.2013.

Алексинац је, у некадашњој СФРЈ, био истинска престоница бокса. После четврт века, БК Рудар, из којег је потекло много познатих боксера, одлучан је да настави традицију: шездесетак младих, који сад тренирају у Клубу, већ од септембра показаће шта су научили.

/upload/storyBoxFileData/2013/07/29/3524626/Aleksinacki bokseri ponovo u ringu 290717.mp4

Бокс је после четврт века поново веома популаран у Алексинцу. Само тро месеца од обнављања, Боксерски клуб Рудар успео је да окупи више од шездесеторо младих који су заинтересовани за тај спорт, а уз врхунске тренере, брзо ће доћи и до правих резултата.

Кренуло се практично од почетка. У свим категоријама, и на свим узрастима, од једанаесте године надаље. А међу заинтересованима има и девојака.

"Од малих ногу сам волела да се тучем", каже Ружица Стојановић, "раније сам, неких годину дана, тренирала кик-бокс, али сам због здравствених проблема престала, па сам се одлучила за бокс."

Стефан Ћирић је тренирао друге спортове, али ниједан сличан. Сада је, каже, пронашао спорт који му одговара.

Пре много година у БК Рудар каријеру је започео вишеструки шампион и репрезентативац некадашње Југославије, Слободан Павловић, који је данас тренер у овом клубу.

Србија као земља је пуна талената, наглашава Павловић, нарочито Алексинац:

"Алексинац је расадник бокса, тако да се за ова два месеца већ појављују први таленти."

Бокс је, кажу, данас безбедан спорт, а за младе Алексинчане могућност да каналишу своју енергију на здрав начин.

"Све стресове које имамо у овом савременом свету, а нарочито кроз овакву врсту спорта, могу да избаце из себе, да побегну од компјутера и затвореног простора", истиче Милена Максимовић, директор оранизације за туризам и спорт у Алексинцу.

Боксерски клуб Рудар изнедрио је својевремено много познатих имена. Алексинац је тада за овај спорт био, кажу овде, број један у старој Југославији, а са радом и редом традицију је могуће наставити.

Према речима Новице Николића, председника Клуба, на тренинге могу да долазе само ученици који немају слабих оцена:

"Сви који код нас долазе на тренинге, без обзира на ранг и пол детета, долазе без котизације и тренинг је бесплатан."

Млади из овог клуба већ у септембра моћи ће на првенству Србије да покажу шта су научили, а када стигну рингови, моћи ће да буду и домаћини такмичења и првенстава која нису само на локалном нивоу.

 

Коментара: 0


# Милена Максимовић спорт борилачки спортови
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима