Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Светосавска награда Топлици Петровићу

rss

27.01.2011. Извор: Танјуг

Топлица Петровић, професор разредне наставе у Основној школи "Љупче Николић" добитник је Светосавксе награде коју додељује министарство просвете Републике Србије

Светосавска награда Топлици Петровићу
Министар просвете Жарко Обрадовић уручио је данас Светосавске награде образовно - васпитним институцијама и појединцима за посебан допринос развоју образовања и васпитања током 2010. године.

Плакете и златници уручени су предшколским установама "Паша и Наташа" из Нове вароши и "Бамби" из Куле, основној школи "Ђорђе Натошевић" из Новог Сада, професору разредне наставе у ОШ "Љупче Николић" из Алексинца Топлици Петровићу, ученику седмог разреда ОШ "Јован Курсула" из Варварина Немањи Дивнићу, и Економско -трговинској школи из Приштине са седиштем у Лапљем селу.

Награде су уручене и Техничкој школи из Ваљева, професору историје у Првој београдској гимназији Михајлу Ћулуму, ученику Математичке гимназије у Београду Теодору фон Бургу, Правном факултету Универзитета у Београду, епископу Иринеју Буловићу декану Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

Добитници награда су и студент филозофског факултета Универзитета у Новом Саду Адријана Стојановић, начелник школске управе Министарства просвете у Нишу Живомир Јовановић, установа Студентски центар "Београд" , директор установе "Студентска одмаралишта Србије" Раде Дабетић, карате клуб "Студентски град", друштво дефектолога Сомбор, предузеће за телекомуникације "Телеком Србија" и привредно друштво "Просветни преглед".

Обрадовић је рекао да се данас обележава највећи просветни празник -школска слава Свети Сава и два века од оснивања Министарства просвете у Србији.

"За будућност Србије сви смо заједно одговорни - држава, друштво, привредне организације, удружења грађана и сваки појединац" рекао је Обрадовић и додао да су знање и образовање један од кључних услова опстанка и даљег развоја.

Према његовим речима, само образована Србија може изборити своје равноправно место у модерној Европи.

"Доделом награда шаљемо поруку да је квалитет нешто што Србији треба и да без образовања нема будућност", рекао је Обрадовић.

Министар није желео да коментарише најаву Синдиката у области образовања да ће сутра наставити штрајк, током кога је планирана обустава наставе и скраћење часова у готово свим школама, наводећи да та тема данас није битна и да није "фер" причати о штрајку, јер је много значајнија додела награда и обележавање Светог Саве.

Вечерас у Сава центру биће одржана традиционална Светосавска академија.


Коментара: 0


# Љупче Николић ОШ Топлица Петровић удружења грађана Свети Сава Живомир Јовановић Телеком Србија
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима