Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PSD Brđanka: 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje

rss

17.03.2017.

PSD "Brđanka" u nedelju 19.3.2017. organizuje 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje, koji je Tradicionalna akcija Planinarskog saveza Srbije.

PSD Brđanka: 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje

Akcija se otvara u 7.15 časova, ispred Doma kulture u Aleksincu.

Našim sugrađanima i gostima će biti na raspolaganju tri staze. Na najdužu se kreće u 7.30 iz Aleksinca i ona je dužine oko 26 km, sa visinskom razlikom od oko 1300 m. Staza kreće iz Aleksinca, a završava se na Ozrenu, kod vodopada Ripaljka.

Kraća staza je dužine 20 km, visinska razlika je oko 860 m, a polazi se, takođe, u 7.30. Staza polazi iz Aleksinca, a zavržava se u Crnoj bari.

Nakraća staza je dužine oko 14 km, visinska razlika je oko 700 m. Polazak na najkraću je u 8.30 autobusom do Crne bare, odakle počinje pešačenje. Staza se završava na vodopadu Ripaljka.

Vodopad Ripaljka, Foto Saša Stojanović

Cena prevoza je 200din. Za sve učesnike je obezbeđen besplatan ručak, čaj i keks na stazi. Planinari i naši sugrađani treba da ponesu pribor za jelo.

Tradicija duga skoro dve decenije je garancija dobre organizacije, bezbednog boravka na stazi i prijatnog druženja sa planinarima iz Aleksinca, ali i cele Srbije i šire. U predhodnim godinama broj učesnika na stazi je sve veći. U prošloj godini na akciji je učestvovalo više od 500 učesnika iz Aleksinca, okoline i inostranstva.

Obavezna je prijava i uplata kod Gorana na telefon 0641198348.

Komentara: 0


# Sokobanja planinari Brđanka PSD Crna Bara
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima