Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Problemi u Domu zdravlja, blokirane specijalizacije

rss

28.10.2015.

U redakciju je stiglo saopštenje Doma zdravlja Aleksinac, povodom problema sa akreditacijama lekara.
Saopštenje prenosimo u celosti

Problemi u Domu zdravlja, blokirane specijalizacije

Pošto je rok za upis specijalizacija na Medicinskom fakultetu u Nišu do kraja ove radne nedelje, a iz Ministarstva zdravlja nam još uvek nije stiglo odobrenje za dodelu specijalizacija, prekjuče smo pozvali Ministarstvo da vidimo zašto nam odobrenje još uvek nije stiglo, i rečeno nam je da je odobravanje blokirano zbog dostavljene tužbe dr stom. Dušana Ostojića.

Inače, Dom zdravlja Aleksinac sproveo je ove godine proceduru dodeljivanja specijalizacija svojim lekarima i stomatolozima, u svemu u skladu sa pozitivnim propisima, i prosledio je spisak lekara Ministarstvu zdravlja radi konačnog odobrenja specijalizacija, a sve to nakon pribavljanja saglasnosti Instituta za javno zdravlje iz Niša.

Dr stom. Dušan Ostojić podneo je tužbu i Upravnom sudu, ali ju je on već odbacio.

Pošto je Ministarstvo zdravlja zbog tužbe stopiralo proces dodeljivanja specijalizacija lekarima Doma zdravlja Aleksinac, to praktično znači da će svi oni morati da sačekaju prolećni upisni rok, što će potpuno nepotrebno naneti štetu i njima i Domu zdravlja Aleksinac, jer nam i tako nedostaju lekari specijaliste, i svaki mesec ranijeg završetka njihovih specijalizacija, mnogo znači građanima opštine Aleksinac i Domu zdravlja Aleksinac.

Zato apelujemo javno na dr stom. Dušana Ostojića, da postupi korektno, i da, nakon što je njegovu tužbu odbacio Upravni sud, povuče i svoju tužbu dostavljenu Ministarstvu, kako bi se do kraja nedelje odblokirao proces dodele specijalizacija, i kako bi njegove kolege oslobodio nepotrebne blokade, a građani opštine Aleksinac što pre dočekali nove specijaliste.

 

Komentara: 0


# Dom zdravlja Dušan Ostojić lekari specijalizacija Upravni sud
@zubarcina @ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}