Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представљен елаборат о санацији клизишта у Новом насељу

rss

18.03.2013. извор: Радио Алексинац

На данас одржаној презентацији у Великој сали Скупштине општине грађани и јавна предузећа су упознати са елаборатом о стању клизишта у Новом насељу.

Представљен елаборат о санацији клизишта у Новом насељу

Површина од 130 хектара овог насеља је испитана, а елаборатом је дат предлог за санацију клизишта, каже руководилац техничке службе у Дирекцији за урбанизам и изградњу општине Алексинац Родољуб Пауновић.

Клизиште се распростире на целој површини Новог насеља и на просечној је дубини од три метра. На основу свих показатеља, ово подручје подељено је на три целине.

- Једна целина је условно стабилно земљиште. Друга целина је нестабилно земљиште, које преовладава на 60 процената површине, а трећа целина је стабилно земљиште, које се налази у подножју Новог насеља, односно то је простор где се налази фабрика Грамер и објекти Електродистрибуције.

На основу презентованог елабората, Дирекција ће направити и спровести програм санације поменутог клизишта, а на последњој седници Управног одбора овог предузећа покренута је иницијатива за избор извођача радова на пројекту санације.

- Пројекат санације ће се базирати превасходно на елементима описаним у елаборату о геотехничком испитивању. Предвидеће се одређене инжињерске и друге мере које ће се предузети да би се цео простор санирао од појаве додатног клизишта, односно да би се елементи и услови клизишта умањили, а терен довео у стабилно стање.

Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац је од 2004. године из буџетских средстава за санацију клизишта издвојила око пет милиона динара, који су утрошени за израду пројекта геолошког испитивања и његову техничку контролу, као и геодетско снимање простора и израду елабората на основу добијених геотехничких параметара.

video...

Коментара: 0


# Дирекција Грамер Родољуб Пауновић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима