Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

EuroCubans feat. Juan de Marcos Gonzalez & Juan Munguia

rss

11.05.2023. Нишвил Фестивал

Фуриозни састав састав “EuroCubans” који чини четрнаест врхунских музичара са Кубе и из Европе (Словенија и Хрватска) наступиће на предстојећем Нишвилу у суботу 12. августа, а међу члановима бенда су и познати кубански музичари – обојица добитници Грамми награда - Juan de Marcos Gonzalez и Juan Munguia..

EuroCubans feat. Juan de Marcos Gonzalez & Juan Munguia

Група је настала на инцијативу словеначког перкусионисте Чрта Пшеничника, који је после официјелног академског школовања, афро/кубан стилове усавршавао код најбољих кубанских перкусиониста, и Гремијем награђиваног Хуана де Маркоса Гонзалеса - једне од централних личности кубанске музике.

Хуан де Маркос Гонзалес, који је главни вокал у бенду (свира и трес - гитару са три дупле жице, карактеристичну за овај стил), а ужива и репуртацију врхунскох аранжера, најпознатији је као члан поставе легендарног састава “Buena Vista Social Club“ али и као глумац – позајмио је глас једном од главних ликова анимираног филма “Виво” и то у екипи у којој је, између осталих, била и Глориа Естефан.

Гонзалесова сарадња са многим истакнутим музичарима видно је допринела популаризацији кубанске музике широм света. Наступао је и снимао и као члан познате поставе „Afro Cuban All Stars”.

Поред Пшеничника и Гонзалеса, групу чине и друга позната имена џез и латино популарне музике. Пре свих, ту је трубач Јуан Мунгуиа, двоструки добитник Греми награде са легендарном групом Иракере (у којој је наследио Артура Сандовала).

Свирао је и у „United Nations Orchestra” који је предводио Dizzie Gilespie (у постави су у то време били и Paquito D'Rivera, Claudio Roditi, Slide Hampton, Steve Ture, Danilo Peres…).

Када је 1992. године са групом Иракере свирао на Newport Jazz Festivalu у Јапану – био је изабран да наступи и као члан All Stars big бенда у којем су свирали и John Fadis, Tom Harrell, Joe Henderson, Chuccho Valdes… Средином дведесетих предавао је трубу на Циришкој академији за савремену музику и на „Swiss Jazz School”. Последњих двадесетак година живи и ради у Шпанији. 

Између осталих, у бенду EuroCubans су и перкусионистаRolando Salgado Palacio "нино ментира" (Afro Cuban All Stars, Candido Febre, Conjunto Chappottin), пијаниста David Alfaro (Afro Cuban All Star, La Banda JB de Juaquin Betancoirt) и певач Emilio Suarez Martinez (Willie Colon, Israel Lopez Cachao, Afro Cuban All Stars)

Енергија кубанских ритмова овог састава не само да никог не оставља равнодушним, већ чланови бенда увек унапред подсећају посетиоце да на њихове концерте дођу у обући прикладној за плес. 

 

Комплетнуи поставу EuroCubans feat Juan de Marcos Gonzalez & Juan Munguia чине:
Juan de Marcos Gonzalez  - вокал, трес;
Чртомир Пшеничник – удараљке; Juan Munguia – труба; 
Rolando Salgado Palacio – удараљке;
Emilio Suarez Martinez – вокал;
David Alfaro – клавир; 
Raudel Marzal Torres – труба;
Durruthy Lopez Alcibiades – воцал;
Alberto Muguercia Ramos – тимбалес;
William Valdes Ibanez – воцал;
Yasser Morejon Pino – бас;
Матеј Лесковар – тромбон;
Miron Hauser – тромбон и
Андреј Штрекељ – труба. 

https://youtu.be/LXby_mStBh0     EURO CUBANS - Reconciliacion

https://youtu.be/EdwH4BGPb5o EURO CUBANS - Huellas del pasado

Комплети улазница по промо цени од само 3.000 РСД за предстојеће издање Нишвила могу се купити актуелни до краја маја, док ће од 1.јуна комплет карата коштати 4.000 динара!


Комплети улазница за Нишвил 2023 могу се купити на свим продајним местима у мрежи Ticket Vision у Србији и иностранству, као и путем онлине продаје на https://tickets.rs/event/nisville_komplet_5351
Продајна места: https://www.tickets.rs/partners

До сада најављени учесници Нишвилла су: Roberto Fonseca, Tricky, Asian Dub Foundation, Ida Nielsen and Funbots, Thana Alexa Ona ft. Antonio Sanchez


# Нишвил фестивал најава промо
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима