Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nišvil u Aleksincu i Pirotu

rss

18.09.2023. Nišvil Festival

Nišvil ROMAJAM orkestra održaće koncert u Aleksincu u Sali Centra za kulturu u utorak 19. septembra u 20 sati, a u sredu 20. septembra Nišvil SPICH orkestar nastupiće u Pirotu od 16:00 na platou ispred sportskog centra, u sklopu INTERREG Cooperation Day 2023, odnosno, programa prekogranične saradnje Srbija – Bugarska.

Nišvil u Aleksincu i Pirotu

Direktor Nišvila Ivan Blagojević kaže da ROMAJAM orkestra čini dvadeset muzičara i da je nastao kao deo istoimenog podržanog od strane EU programa: MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe), a u sklopu Creative Europe programa Music Moves Europe (MME) koji je okvir za inicijative i akcije Evropske komisije u podršci evropskom muzičkom sektoru. MusicAIRE je, inače, prvenstveno zamišljen kao podrška oporavku evropskog muzičkog “ekosistema” – jednog od sektora koji su najviše pogođeni u Kovid i postkovid periodu.


   
- SPICH orkestar je sastavljen od 10 muzičara a nastao je kao deo SPICH projekta koji je realizovan od strane Nišvil fondacije i organizacije „Lokalno nasledstvo“ iz Pernika, a u sklopu INTERREG programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Sastavni deo ovog projekta bila je i izložba tradicionalnih maski – zaključuje direktor Nišvilla Ivan Blagojević.
 

Fotografija: Zoran Ćirić


# Centar za kulturu i umetnost Nišvil festival najava
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima