Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Министарство пољопривреде прима захтеве за издавање дозвола за кретање

rss

03.04.2020.

Једно од главих питања ових дана, од како је у Србији уведено ванредно стање због коронавируса, је како ће земљорадници на њиву у току полицијског часа.

Фото: архива

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је упутство како да дођу до дозволе за кретање у време полицијског часа. Захтев за одобрење кретања могу да поднесу са било ког рачунара или преносивог уређаја.

У случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретањa, сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију. Интернет адреса за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је stocarstvo.registar-uzb.rs. У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови на пчелињаку).

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите од мраза, током периода забране кретања сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси agromere.registar-uzb.rs. У пријави је потребно навести име и презиме лица, број личне карте и адресу са које ће се кретати у периоду, број пољопривредног газдинства (БПГ), локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере.

Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17 до 05 часова, односно викендом – од суботе у 13 часова до понедељка у 05 часова.

Рок за одговор на поднете захтеве је до 48 часова.

Телефони на које се пољопривредници могу додатно информисати су 011/260-79-60 и 011/260-79-61.

Извор: АлПрес


# пољопривреда министарство пољопривреде
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима