Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ministarstvo poljoprivrede prima zahteve za izdavanje dozvola za kretanje

rss

03.04.2020.

Jedno od glavih pitanja ovih dana, od kako je u Srbiji uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa, je kako će zemljoradnici na njivu u toku policijskog časa.

Foto: arhiva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je uputstvo kako da dođu do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa. Zahtev za odobrenje kretanja mogu da podnesu sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja.

U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju. Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je stocarstvo.registar-uzb.rs. U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza, tokom perioda zabrane kretanja svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja putem elektronskog zahteva koji je dostupan na internet adresi agromere.registar-uzb.rs. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu sa koje će se kretati u periodu, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17 do 05 časova, odnosno vikendom – od subote u 13 časova do ponedeljka u 05 časova.

Rok za odgovor na podnete zahteve je do 48 časova.

Telefoni na koje se poljoprivrednici mogu dodatno informisati su 011/260-79-60 i 011/260-79-61.

Izvor: AlPres

Komentara: 0


# poljoprivreda ministarstvo poljoprivrede
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima