Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац у Метрополису

rss

28.01.2011. РТС

Eкипа емисије

Екипа емисије "Метрополис" у јануару је посетила Алексинац.

Емисију почињемо актуелним културним дешавањима у галеријама Центра за културу и уметност. О концепту галерије, изложби "Српски пејзаж", издавачкој делатности и раду градског хора "Шуматовац" говориће уредник програма Иван Матејевић, а о раду центра и манифестацији Песнички сусрети "Гордане Брајовић" директор ове установе Славица Јеленић.

У прилогу посвећеном раду Књижевног клуба "Велимир Рајић" говориће председник клуба Светлана Биорац-Матић, а представиће се и млади чланови клуба, песници: Милица Дамјанић и Александар Коцић.

Екипа емисије "Метрополис" са оцем Дионисијем из манастира Св. Стефана" у Липовцу, месту у коме се одржава Зимска духовна музичка академија.

За емисију Метрополис о свом стваралаштву говориће академски сликари Павле Насковић и Владимир Јанковић и мајстор фотографије Хаџи Миодраг Миладиновић.

У прилогу посвећеном раду позоришта "Театар 91" говориће директор Радмила Петровић, а о Завичајном музеју који не функционише у старој згради и нема сталну поставку, али и о раду установе у таквим условима, изложби "Белгија у Србији" говориће директор Лидија Ракоњац и кустос Александар Никезић.

Емисија садржи и прилог посвећен цркви Св. Тројице и пуковнику Рајвском у Горњим Адровцима и прилог о раду Зимске духовне музичке академије у манастиру Св. Стефана у Липовцу.

О раду академије и цркви у Адровцима говориће историчар уметности и организатор академије ђакон Хаџи Ненад Поповић.

Уредник емисије је Светлана Илић, а редитељ Иван Поповић.

Коментара: 2


# Ненад Поповић Владимир Јанковић Велимир Рајић Хаџи Миодраг Миладиновић Театар 91 Александар Никезић Иван Матејевић Лидија Ракоњац Александар Коцић
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Angelina 28.01.2011.
  Odlicno, ekipa koja nas predstavlja je, uglavnom, fantasticna.
  Konacno jedna pozitivna prezentacija Aleksinca, a ne da nas predstavljaju one budale od politicara, dosta su nas brukali.

 • (+0) (-0)

  Predrag M. 31.01.2011.
  Dobra emisija o lepsoj strani Aleksinca.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима