Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac u Metropolisu

rss

28.01.2011. RTS

Ekipa emisije

Ekipa emisije "Metropolis" u januaru je posetila Aleksinac.

Emisiju počinjemo aktuelnim kulturnim dešavanjima u galerijama Centra za kulturu i umetnost. O konceptu galerije, izložbi "Srpski pejzaž", izdavačkoj delatnosti i radu gradskog hora "Šumatovac" govoriće urednik programa Ivan Matejević, a o radu centra i manifestaciji Pesnički susreti "Gordane Brajović" direktor ove ustanove Slavica Jelenić.

U prilogu posvećenom radu Književnog kluba "Velimir Rajić" govoriće predsednik kluba Svetlana Biorac-Matić, a predstaviće se i mladi članovi kluba, pesnici: Milica Damjanić i Aleksandar Kocić.

Ekipa emisije "Metropolis" sa ocem Dionisijem iz manastira Sv. Stefana" u Lipovcu, mestu u kome se održava Zimska duhovna muzička akademija.

Za emisiju Metropolis o svom stvaralaštvu govoriće akademski slikari Pavle Nasković i Vladimir Janković i majstor fotografije Hadži Miodrag Miladinović.

U prilogu posvećenom radu pozorišta "Teatar 91" govoriće direktor Radmila Petrović, a o Zavičajnom muzeju koji ne funkcioniše u staroj zgradi i nema stalnu postavku, ali i o radu ustanove u takvim uslovima, izložbi "Belgija u Srbiji" govoriće direktor Lidija Rakonjac i kustos Aleksandar Nikezić.

Emisija sadrži i prilog posvećen crkvi Sv. Trojice i pukovniku Rajvskom u Gornjim Adrovcima i prilog o radu Zimske duhovne muzičke akademije u manastiru Sv. Stefana u Lipovcu.

O radu akademije i crkvi u Adrovcima govoriće istoričar umetnosti i organizator akademije đakon Hadži Nenad Popović.

Urednik emisije je Svetlana Ilić, a reditelj Ivan Popović.

Komentara: 2


# Nenad Popović Vladimir Janković Velimir Rajić Hadži Miodrag Miladinović Teatar 91 Aleksandar Nikezić Ivan Matejević Lidija Rakonjac Aleksandar Kocić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Angelina 28.01.2011.
  Odlicno, ekipa koja nas predstavlja je, uglavnom, fantasticna.
  Konacno jedna pozitivna prezentacija Aleksinca, a ne da nas predstavljaju one budale od politicara, dosta su nas brukali.

 • (+0) (-0)

  Predrag M. 31.01.2011.
  Dobra emisija o lepsoj strani Aleksinca.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima