Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јавни оглас: увид у бирачки списак

rss

03.03.2017. Општина Алексинац

Позивају се грађани са пребивалиштем на територији Општине Алексинац да могу извршити увид у бирачки списак и поднесу захтев за упис у бирачки списак, брисање из бирачког списка, измену, допуну или исправку података у бирачком списку.

Јавни оглас: увид у бирачки списак

Увид у бирачки списак и подношење захтева за упис, брисање, измену, допуну или исправку у бирачком списку може се вршити сваког радног дана од 7.00 до 15.00 сати, све до 17. марта 2017. године до 24.00 часа када ће бирачки списак бити закључен.

Грађани Републике Србије могу да провере да ли су уписани у јединствени бирачки списак и путем интернет портала Министарствa за државну управу и локалну самоуправу, www.mduls.gov.rs

Бирача који није уписан у бирачки списак, уписује у бирачки списак до његовог закључења општинска управа, а од његовог закључења па све до 72 часа пре дана избора (од 18.3.2017. - до 29.3.2017. године до 24.00 часа.) Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Сваки грађанин може органу надлежном за вођење или ажурирање бирачког списка поднети захтев за упис, брисање, исправку или допуну бирачког списка ако он, или други грађанин није уписан у бирачки списак, или је уписан, а нема бирачко право, или нема бирачко право на подручју општине у којој је уписан у бирачки списак, или ако неки од података из бирачког списка није правилно уписан.

Захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку у бирачком списку подноси се Општинској управи општине Алексинац - Одељење за општу управу и друштвене делатности, (канцеларија бр. 12).

Од проглашења изборне листе, право на увид и на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтеве се прилажу овлашћење и потребни докази.  Обавештавају се грађани да могу да, најкасније до 11. марта 2017.године, Општинској управи општине Алексинац - Одељење за општу управу и друштвене делатностида поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима за народне посланике гласати према месту боравишта у земљи односно да ће гласати у иностранству.

Ради увида у бирачки списак и подношења захтева за промене у бирачком списку са собом обавезно понети личну карту, а по потреби и друге доказе.


# избори општинска управа бирачки списак
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима