Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Javni oglas: uvid u birački spisak

rss

03.03.2017. Opština Aleksinac

Pozivaju se građani sa prebivalištem na teritoriji Opštine Aleksinac da mogu izvršiti uvid u birački spisak i podnesu zahtev za upis u birački spisak, brisanje iz biračkog spiska, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.

Javni oglas: uvid u birački spisak

Uvid u birački spisak i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku u biračkom spisku može se vršiti svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 sati, sve do 17. marta 2017. godine do 24.00 časa kada će birački spisak biti zaključen.

Građani Republike Srbije mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak i putem internet portala Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, www.mduls.gov.rs

Birača koji nije upisan u birački spisak, upisuje u birački spisak do njegovog zaključenja opštinska uprava, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre dana izbora (od 18.3.2017. - do 29.3.2017. godine do 24.00 časa.) Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Svaki građanin može organu nadležnom za vođenje ili ažuriranje biračkog spiska podneti zahtev za upis, brisanje, ispravku ili dopunu biračkog spiska ako on, ili drugi građanin nije upisan u birački spisak, ili je upisan, a nema biračko pravo, ili nema biračko pravo na području opštine u kojoj je upisan u birački spisak, ili ako neki od podataka iz biračkog spiska nije pravilno upisan.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku u biračkom spisku podnosi se Opštinskoj upravi opštine Aleksinac - Odeljenje za opštu upravu i društvene delatnosti, (kancelarija br. 12).

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.  Obaveštavaju se građani da mogu da, najkasnije do 11. marta 2017.godine, Opštinskoj upravi opštine Aleksinac - Odeljenje za opštu upravu i društvene delatnostida podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima za narodne poslanike glasati prema mestu boravišta u zemlji odnosno da će glasati u inostranstvu.

Radi uvida u birački spisak i podnošenja zahteva za promene u biračkom spisku sa sobom obavezno poneti ličnu kartu, a po potrebi i druge dokaze.

Komentara: 1


# izbori opštinska uprava birački spisak
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-0)

  sta reci a ne zaplakati 05.03.2017.
  Pozivaju se građani sa prebivalištem na teritoriji Opštine Aleksinac da mogu izvršiti uvid u birački spisak i podnesu zahtev za upis u birački spisak, brisanje iz biračkog spiska, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.

  Odavno ne procitah nesto slicno.

  A ima svasta da se procita i to ne samo u novinama nego i u sluzbenim dokumentima.

  Dakle
  Pozivaju se građani ...da mogu izvršiti uvid ... i podnesu zahtev ...

  Ili bi mogli obavestiti gradjane da mogu izvrsiti uvid i podneti zahtev...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima