Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Акција сузбијања комараца

rss

04.09.2018. АлПресс

Други циклус акције на сузбијању комараца на територији општине Алексинац, започеће у четвртак, 6. септембра и ако временске прилике дозволе ове активности ће бити завршене сутрадан, у петак.

Акција сузбијања комараца

Сузбијање ларви комараца обавиће се у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима покрај реке Моравице, а на доступним местима на обалама описаних водених површина обавиће се и сузбијање одраслих форми комараца. Осим тога, заштита од ових инсеката извршиће се и у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу.

Због ових активности, Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане који живе у непосредној близини парка Брђанка и излетишта Јаз у Алексинцу, реке Моравице у Краљеву, Житковачке баре, бара у Срезовцу и Горњем Љубешу и баре и приобалног појаса Јужне Мораве у Бобовишту, да спрече кретање пчела за време акције, пошто средства која се употребљавају могу да буду опасна за њих. Што се тиче људи и домаћих животиња, препарати са којима ће бити третиране површине су нешкодљиви.

Извор вести: АлПресс.рс


# Алексинац Моравица Брђанка комарци општинска управа
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима