Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akcija suzbijanja komaraca

rss

04.09.2018. AlPress

Drugi ciklus akcije na suzbijanju komaraca na teritoriji opštine Aleksinac, započeće u četvrtak, 6. septembra i ako vremenske prilike dozvole ove aktivnosti će biti završene sutradan, u petak.

Akcija suzbijanja komaraca

Suzbijanje larvi komaraca obaviće se u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima pokraj reke Moravice, a na dostupnim mestima na obalama opisanih vodenih površina obaviće se i suzbijanje odraslih formi komaraca. Osim toga, zaštita od ovih insekata izvršiće se i u parku Brđanka i neformalnom izletištu Jaz u Aleksincu.

Zbog ovih aktivnosti, Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane koji žive u neposrednoj blizini parka Brđanka i izletišta Jaz u Aleksincu, reke Moravice u Kraljevu, Žitkovačke bare, bara u Srezovcu i Gornjem Ljubešu i bare i priobalnog pojasa Južne Morave u Bobovištu, da spreče kretanje pčela za vreme akcije, pošto sredstva koja se upotrebljavaju mogu da budu opasna za njih. Što se tiče ljudi i domaćih životinja, preparati sa kojima će biti tretirane površine su neškodljivi.

Izvor vesti: AlPress.rs

Komentara: 0


# Aleksinac Moravica Brđanka komarci opštinska uprava
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima