Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

20. Традиционални пролећни маратон "Поздрав пролећу"

rss

17.03.2018. Наташа Станковић

ПСК "Брђанка" 18.3.2018. организује 20 Традиционални пролећни маратон "Поздрав пролећу" од Алексинца до Бованског језера и Сокобање.

20. Традиционални пролећни маратон "Поздрав пролећу"

Акција се отвара у недељу 18.3. 2018. у 7 сати и 30 мин. испред Дома културе.

Планинарима и заинтересованим грађанима ће бити доступне три стазе: од 16км, са висинском разликом од око 400м, од 28 км са висинском разликом од око 1000м и 35км са висинском разликом од 1000м.

Сваке године се додају нове стазе, да би маратон био што занимљивији и планинарима пружио прилику да виде нове пределе наше општине.

Стазе крећу од Алексинца, преко Вакупа, цркве Свете Тројице, па до Обле главе. Од шумарске кућице на Облој глави се одваја најкраћа стаза, која даље води до Бовна и завршава се на Бованском језеру. Ту ће планинаре чекати организовани превоз до водопада Рипаљка у Сокобањи.

Средња и најдужа стаза иду даље преко Чардака и Присада до обронака Озрена. Од Јовановог камена се одваја најдужа стаза, која преко Озренских ливада води до водопада Рипаљке, где се акција завршава.

Средња стаза иде поред манастира Јерменчић и завршава се код водопада. Код водопада је организован заједнички бесплатни ручак, подела захвалница и држење уз музику.

Завршетак акције се очекује у 18х, када је организован повратак у Алексинац.

Планинарима ће на стази, за помоћ сваке врсте, бити на располагању планинари ПСК "Брђанка", адекватно логистички опремљени.

Протеклих година је број планинара на овој акцији био све већи, да би прошле године преко 500 учесника и 25 планинарских друштава из наше земље и региона.

Молимо заинтересоване грађане да на акцију крену у адекватној одећи и обући (ципеле), са довољно воде и енергената и поштују основне принципе планинарења, као и упуства наших водича.

Позивано нше суграђане, пре свега младе, да нам се прикљуце у што већем броју, проведу један дан у природи и обиђу мање доступне пределе наше општине.

Заинтересовани треба да се јаве Горану на 0641198348.


# превоз планинари Брђанка ПСД
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима