Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Program za ravan stomak

rss

08.09.2015. Nataša

Hrana i piće su gotovo isto toliko važni kao i vežbanje kada je reč o jačanju trbušnih mišića.
Važno je znati da postoji nekoliko vrsta obroka koji mogu uništiti uspešan dan u teretani i da postoje mnoga pića koja mogu povećati snagu vašeg tela.

ravan stomak

Dakle, ako uzalud pokušavate da budete u formi, a još uvek jedete brzu hranu, trebalo bi da potražite uzrok. Takođe, vodite računa da ne konzumirate manje proteina i masti nego što treba: ovo će samo oslabiti vaš organizam i uzrokovati hronični umor.

Pokušajte da sledite sve korake ka dobijanju trbušnjaka. Međutim, ako ste nesigurni kada je ova ishrana u pitanju, uvek možete da pitate svog doktora da vam da više detalja i da vam prepiše adekvatne količine hrane i pića.

Kako dijeta za trbušnjake deluje?

Najveća briga kada je u pitanju ova dijeta jeste da li ona pruža dovoljno proteina, kalorija i hranljivih supstanci koje su potrebne da bi se povećalo mišićno tkivo i eliminisale neželjene masne naslage.
Da bi ste imali ove efekte, dijeta za dobijanje trbušnjaka mora biti bogata kiselinama, mineralima (gvožđe, cink, magnezijum, natrijum i mangan), antioksidantima i taninima. Možda želite da probate i neke biljne čajeve da biste ublažili mišićnu groznicu nakon napornog treninga u teretani. 

Efikasan program za trbušnjake

Veoma efikasan program za trbušnjake mora pokazati rezultate u roku od par nedelja i mora biti sto posto bezbedna (zato izbegavajte rizične tretmane po svaku cenu). Ako ne znate šta sve ovaj program treba da sadrži, evo liste kojom se možete voditi.
- Vežbanje - Kada idete u teretanu, pokušajte da se fokusirate na one vežbe koje deluju na stomačne mišiće. Trčanje je takođe dobra ideja. Ukoliko vam je vežbanje pred strancima malo neprijatno, uvek možete pitati prijatelja da ide sa vama. Na ovaj način, uvek ćete biti podstaknuti da vežbate više.
- Jedite 6 obroka dnevno - Rasporedite vaše velike obroke u 6 manjih i uzimajte ih na svaka 2-3h, u zavisnosti od vaših aktivnosti. Pokušajte da jedete raznoliku hranu da biste omogućili vašem stomaku da pravilno vari hranu.
- Voda - Voda je ekstremno važna! Dobra hidratacija tela omogućava dobar protok krvi i snabdevanje mozga hranljivim materijama. Preporučena doza je 8 čaša vode dnevno. 
- Alkohol - Eliminišite alkohol iz vašeg života! Ova supstanca može uništiti uspešan dan u teretani uništavanjem nervnih i mišićnih ćelija. Ako mislite da ne postoji način da eliminišete konzumaciju alkohola u potpunosti, pokušajte postepeno da smanjite količinu dok ne dostignete minimum.
- Hrana i piće koje treba da izbegavate - Osim alkohola, treba takođe da izbegavate kiselu hranu i pića, kao što su brza hrana i gazirani napici. Pokušajte da ih zamenite prirodnim sokovima i voćem ili povrćem.
- Proteini - Pokušajte da održite život bogat vitaminima, pa jedite što više možete voća i povrća. Takođe nemojte zaboraviti proteine koji se nalazi u ovsenoj kaši, ribi, piletini i ćuretini. Ostale namirnice koje su dobre ukoliko želite ravan stomak su celer, spanać, jagode, limun, beli luk, crni luk, jabuke, paradajz, biber i kupus. Postoje i brojni čajevi koji mogu da povećaju snagu vašeg tela i koje definitivno treba da uzmete u obzir: Zeleni čaj, Oolong čaj i Centauri čaj.

Upozorenja za program za trbušnjake

Kada se pravilno primenjuje, ova dijeta je sto posto bezbedna. Međutim, kada se prekorače preporučene doze ova dijeta može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, kao što su bolovi u stomaku, povraćanje, glavobolje i iritacija creva. Ako imate bilo kakve sumnje, obratite se svom lekaru.
Nemojte počinjati ovu dijetu ako ste trudni, ako dojite, ako pijete lekove za bol ili antikoagulante. U slučaju da ste probali ovu dijetu ranije i da ste imali negativnu reakciju, tražite medicinsku pomoć i ne pokušavajte sami da primenjujete ovu dijetu.
Kada dobijete zeleno svetlo od vašeg doktora i kada ništa ne može da ometa ovo prirodno lečenje, probajte ovu dijetu i uživajte u njenim sjajnim zdravstvenim koristima!

Izvor


# hrana ishrana ravan stomak dijeta vežbanje zeleni čaj
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima