Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U aleksinačkom Domu zdravlja rešen problem nedostatka lekova

rss

16.11.2017. Dom Zdravlja Aleksinac

RFZO je, na zahtev Doma zdravlja Aleksinac, odobrio dodatnih 2.155.000 dinara za lekove Domu zdravlja Aleksinac,

Dom zdravlja u Aleksincu

Potpisan je i Ugovor o dopunskim sredstvima, čime će konačno biti rešen dugogodišnji nedostatak ampuliranih lekova krajem svake godine, koji smo zatekli.

- Ovaj dugogodišnji problem delimično je rešen prošle godine, kada je Dom zdravlja krenuo u njegovo sistemsko rešavanje na svim nivoima (RFZO, Ministarstvo zdravlja, mediji…), pa je nakon zahteva RFZO odobrio prošle godine dodatna sredstva, a sa ovogodišnjih 2.155.000 dinara, problem je trajno rešen. Tako Dom zdravlja za ovu godinu sada ukupno za lekove ima obezbeđeno 10.697.000 dinara, kažu iz ove zdravstvene ustanove.

Domu zdravlja sada predstoji da što pre nabavi lekove i svojim osiguranicima obezbedi nesmetanu zdravstvenu zaštitu, mada ni refundacija nikada nije bila problem, ali je predstavljala veliko proceduralno opterećenje za pacijente.

- Izražavamo veliku zahvalnost svim akterima koji su učestvovali u rešavanju ovog problema, kao i veliko zadovoljstvo što jedan po jedan od nekadašnjih problema Doma zdravlja polako nestaju, dugovi iz prethodnog perioda su vraćeni (preko 30 miliona), obezbeđeno je nesmetano snabdevanje lekovima, imamo dovoljno sanitetsko-potrošnog materijala, ustanova je akreditovana na maksimalni period od 7 godina, nabavljena je skoro sva nedostajuća oprema, Dom zdravlja se uskladio sa svim pozitivnim propisima i tako dalje, stoji u saopštenju Doma zdravlja.


# zdravstvo Dom zdravlja lekovi RFZO
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima