Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У алексиначком Дому здравља решен проблем недостатка лекова

rss

16.11.2017. Дом Здравља Алексинац

РФЗО је, на захтев Дома здравља Алексинац, одобрио додатних 2.155.000 динара за лекове Дому здравља Алексинац,

Дом здравља у Алексинцу

Потписан је и Уговор о допунским средствима, чиме ће коначно бити решен дугогодишњи недостатак ампулираних лекова крајем сваке године, који смо затекли.

- Овај дугогодишњи проблем делимично је решен прошле године, када је Дом здравља кренуо у његово системско решавање на свим нивоима (РФЗО, Министарство здравља, медији…), па је након захтева РФЗО одобрио прошле године додатна средства, а са овогодишњих 2.155.000 динара, проблем је трајно решен. Тако Дом здравља за ову годину сада укупно за лекове има обезбеђено 10.697.000 динара, кажу из ове здравствене установе.

Дому здравља сада предстоји да што пре набави лекове и својим осигураницима обезбеди несметану здравствену заштиту, мада ни рефундација никада није била проблем, али је представљала велико процедурално оптерећење за пацијенте.

- Изражавамо велику захвалност свим актерима који су учествовали у решавању овог проблема, као и велико задовољство што један по један од некадашњих проблема Дома здравља полако нестају, дугови из претходног периода су враћени (преко 30 милиона), обезбеђено је несметано снабдевање лековима, имамо довољно санитетско-потрошног материјала, установа је акредитована на максимални период од 7 година, набављена је скоро сва недостајућа опрема, Дом здравља се ускладио са свим позитивним прописима и тако даље, стоји у саопштењу Дома здравља.


# здравство Дом здравља лекови РФЗО
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима