Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nove terapije

rss

13.01.2008. http://www.rosorifeterapija.com/

Ukoliko smatrate da je ovo pokušaj reklame nadrilekara, onda  nemojte  čitati ovaj tekst, ako imate konstruktivne predloge na ovu temu, objavite, kako bi razjasnili i eventualno razotkrili šarlatane i nadrilekare.

Nenad (Brkic) Roso - hoce li se javiti i jedan izleceni pacijent?

Na Niškoj TV5 je dr. Nenad Brkić prestavio jednog pacijenta i jednu doktorku čija je majka bila njegov pacijent, tako da ovaj tekst u gornjem linku treba uzeti sa rezervom.

http://arhiva.elitesecurity.org/t296876-Nenad-Brkic-Roso-hoce-li-se-javiti-jedan-izleceni-pacijent

Ovaj tekst je preuzet sa sajta: http://www.rosorifeterapija.com/

Da li ste znali?

 

Programi tretmana raka temelje se na pogrešnom konceptu, da će xemoterapija uništiti više stanica tumora nego li zdravih stanica, te tako dovesti do oporavka.

ROSO terapija - jedini mogući način liječenja maligne bolesti

Vjerojatno će se mnogi pitati o čemu se tu radi, kako se sada odjednom pojavio netko ekstra pametan pa tvrdi da je moguće ono što je po saznanjima pacijenata i onih koji ih liječe nemoguće. Prije nego donesete bilo kakav sud pročitajte tekstove koji slijede. Tokom mog života, nažalost mnogi su donosili krive sudove u pogledu mojih saznanja i sustava liječenja, da bi mi kasnije dolazili kao teški bolesnici. Smatram da imate pravo da saznate istinu. Možda bi ovaj sajt trebalo i nazvati: PRAVO NA ISTINU. Mislim da će pametnima ovo biti pravi putokaz u ozdravljenje, a onima ostalima neka bude Bog u pomoći.

Pođimo redom.

Od 1900 - te godine do danas bilo je desetak pouzdanih načina liječenja raka, koji su došli i prošli bez ikakvog većeg znanja javnosti, da su uopće i postojali. Farmakološka industrija toliko je moćna, da televizija, novine i liječnički časopisi, koji se novčano potpomažu prihodima iz farmaceutske promocije i oglašavanja, nerado potvrđuju da su takvi načini liječenja ikada postojali. Često se objavljuju "izfabricirani" članci, kojima se umanjuje zdravstvena strana i učinkovitost lijeka, plašeći tako opštu javnost nekom prirodnom terapijom, da bi im mogla učiniti nešto dobro. Nažalost teško je običnom narodu shvatiti tko mu pruža istinu.

Pročitajte sada zašto danas nema učinkovitog liječenja raka klasičnom medicinom.

Tokom svog života ubijamo na milijone stanica raka, ukoliko naš imuni sistem nije narušen. Kada lekar može dijagnostikovati npr. rak pluća rendgenskim zrakama, rak dojke mamogramom ili rak kolona (debelog crijeva) kolonoskopijom, itd., on je u tijelu već 6 do 8 godina i ima dovoljno vremena raširiti se i po drugim dijelovima tijela. To je razlog, zašto masovni program uzimanja godišnjih mamograma kod žena potpuno ne uspijeva. Stopa ozdravljenja od raka dojke ista je kod žena koje nikada nisu imale mamogram kao i kod onih koji su godišnje imale mamogram (velike studije stanovništva iz Kanade i Danske to otkrivaju).

Programi tretmana raka temelje se na pogrešnom konceptu, da će xemoterapija uništiti više stanica tumora nego li zdravih stanica, te tako dovesti do oporavka. Zdrave stanice (koštana srž), koje omogućavaju ljudima oporavak od raka, oštećuju se xemoterapijom i zračenjem. Kako bi terapija, za koju se zna da uzrokuje rak (radijacija), mogla poboljšati i dovesti do ozdravljenja? Nikako. I što je najvažnije, a nisam spomenuo, onkološki tretmani, kao i svi tretmani liječenja konvencionalne medicine, uopće se ne bave liječenjem UZROKA bolesti, isključivo se bave tretiranjem posledice. Istina je da xemijski lek subjektivno pacijentu olakšava život s njegovom bolešću ali bolest se objektivno razvija dok ne stigne do fatalnih razmjera. Usput treba podsjetiti i na sve nuspojave koje idu ruku pod ruku s xemijskim lekovima.

A poanta svega je da je svaka maligna bolest u suštini bolest staničnog genoma gdje je došlo do poremećaja u staničnim signalima. Posledica toga je da je biološka frekvencija ćelija presla u patološku što je dovelo do poremećenih biohemiskih procesa, a sve je rezultiralo poremećajem u replikaciji ćelija i aktivnosti gena P53, padom PH i ćeliskog aerobnog disanja koje je prešlo u anaerobno, kada je to došlo na 40 % ćelija je postala maligna u roku 48 sati. Prvi korak u lečenju uzroka bolesti je vraćanje patološke frekvencije ponovo u biološku. To je moguće jedino Rife generatorom.

Biološki lekovi su tu isključivo da bi očistilu staničnu tečnost od kancerogenih hemikalija što omogućuje da se frekvencija nesmetano prenosi s ćelije na ćeliju, da bi se omogućilo aerobno ćelijsko disanje te da se oslobode enzimi pankreasa da vrše svoju svakodnevnu ulogu, a to je uništavanje malignih ćelija, a ne varenje kuhane hrane. O svemu ovome ću pisati u daljnjim tekstovima.

Što se tiče konvencionalnih terapija (onkolosko lečenje), statistički podaci govore, da se danas ne oporavlja više ljudi nego što je to bilo prije 25 godina. I kemoterapija i radijacija oštećuju imunosni sustav , koji je vitalan za izlječenje od raka.

Farmakološka industrija nema nikakvog interesa u izlječenju raka, jer lekovi hemoterapije su izvanredno profitabilni proizvodi u farmaceutskoj industriji. Važan znak, koji dokazuje da nema nikakvog iskrenog interesa za izlječenje od raka, pruža nam činjenica, da se samo 0,5% (pola posto) svih dolara, utrošenih na istraživanja raka, utroši na istraživanja, usmjerena na zaustavljanje širenja raka (metastaze).

http://www.rosorifeterapija.com/
http://www.rosorifeterapija.com/index.html

Vidi i:
http://www.vitafon.co.yu/
http://arhiva.elitesecurity.org/t283902-Medicina-Dr-Roso-nulta-terapija-nauka-ili-prevara

http://www.nultaterapija.com/
http://www.ecdlcentar.com/forum/viewtopic.php?p=5120&sid=6044e9649f1caede982227f258efd65f
http://doktor.co.yu/forum/
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=172729


 

 

Nenad (Brkic) Roso - hoce li se javiti i jedan izleceni pacijent?


http://arhiva.elitesecurity.org/t296876-Nenad-Brkic-Roso-hoce-li-se-javiti-jedan-izleceni-pacijent

 

 

Komentara: 1


# sajt
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Adnan 20.12.2008.
  Postovanje,
  ja sam danas prvi put slusao dr. Nenada i sve sto je rekao ima mi logike.
  Nisam laik, sto se tice medicine, naprotiv te sve sto sam cuo vezano za procese, reakcije i lijecenje toliko je ostavilo dojma na mene.
  Sve ima smisla.
  Pozdrav


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima