Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Trandže - novi pank talas u Aleksincu

rss

04.03.2016. Damnjan Bogdanović

Bend Trandže nastao je 2015. godine kao produkt verovatno najgore godine u životima članova benda i njihovog društva.

Trandže -  novi pank talas u Aleksincu

Prvi tekstovi su nastali upravo u tom periodu, a bend je oformljen uz dosta poteškoća, koje je kreiralo užasno finansijsko stanje njegovih članova. Prve probe obavljene su sa mahom pozajmljenim instrumentima i opremom u jedva osposobljenoj garaži.

Ipak, energija i želja članova, nadvladali su sve poteškoće koje su usledile već posle prvih ritmova "Blitzkrieg Bop-a" koji su uzdrmali ustajalu aleksinačku svakodnevnicu.

Pevač i pokretač cele ideje je Luka Bogdanović Lule - profesionalni kladioničar, bubnjar Vojin Jovanović – gimnazijalac i zavodnik, gitarista Nemanja Raković – elektronac, basista Mladen Vučković – centraš. Bendu je pre mesec dana pristupio Maksim Zdravković kao druga gitara.

Prvu neformalnu svirku Trandže su imale već 18. oktobra, povodom rođendana u Luletovom dvorištu. Prva prava svirka bila je u aleksinačkom Domu omladine 26.12.

Za samo par meseci Trandže su uspele da stvore bend koji je oko sebe okupio gradske dripce, klince koji tek ulaze u pravi život, pankere iz drugih gradova, kao i Aleksinčane koji uopšte ne slušaju tu vrstu muzike ali im se dopala energija benda.

Tekstovima koji opisuju sivilo jednog prosečnog provincijskog grada i odrastanje u njemu, pridobili su brojnu i raznoliku publiku.

Sredinom januara snimljen je prvi EP ''Mi ćemo reći policiji da je vepar''. Pesme sa ovog EP-a samo su najava za album ''Zvuk grada'' koji će u sebi sadržiti ozbiljnije pesme, već poznate onima koji su posećivali svirke i probe. S obzirom da snimanje albuma i obezbeđivanje opreme zavisi od prelaza na egipatsku ligu i dalje je neizvesno kada će on biti snimljen.

Komentara: 2


# rok muzika Trandže Luka Bogdanović Vojin Jovanović Mladen Vučković Maksim Zdravković Nemanja Raković Damnjan Bogdanović
@


 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima