Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešan "Srbija Rocks" u Aleksincu

rss

22.08.2016. Saša Marković Gidra

Zajedničkim snagama beogradskih Vračaraca i Aleksinčana održan je festival „Srbija roks“.

Novembar

Ovo je prva u nizu ovakva vrsta manifestacije gde poznati bendovi uzimaju svoje učešće na koncertima u malim mestima, silno željnim ovako dobre zabave.

Nekada je ovaj festival nosio naziv „Vračar roks“, ali ove godine festival se izmešta iz Beograda i prerasta u „Srbija Roks“. Idejni vođa ovog projekta je Duško Milojević, vlasnik kultnog beogradskog kluba Božidarac, kome treba odati priznanje za hrabrost i pre svega htenje da ovakvim koncertima sprovodi novu decentralizaciju kulture.

Čast da prvi otvore ovaj festival pripalo je aleksinačkom pank bendu „Trandže“, a zatim je na scenu stupio vlasotinački bend „ Balkan Revival“. Nakon njih na scenu je stupio kultni Niški bend „Novembar“, koji, uprkos svojih 25 godina postojanja, prvi put svira u Aleksincu. 

Samostalni referentiNovembar je bio odlična uvertira da se dobro zagreje publika koja je uprkos olimpiskoj euforiji ipak solidno ispunila Stadio malih sportova „Taš“. Nakon njih na scenu je izašao sve popularniji ska bend „Samostalni referenti“ koji su nastavili u istom stilu i još više raspalili atmosferu, koja je već bila usijana pobedom srpskih vaterpolista i osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

Ničim izazvanNakon njih došlo je do promene publike u prvim redovima, jer se umesto muškog pola u prvim redovima „parkirao“ suprotni pol. Na scenu je izašao „Ničim Izazvan“, bend koji nije zaobišao ni jedan značajni festival u Srbiji, sa dobro prepoznatljivim hitovima koji se pevaju u glas. Ovaj bend uživa veliku popularnost na domaćoj sceni, a svojom muzikom neodoljivo podseća na Darka Rundeka.

Tačno u ponoć na binu je izašao zvezda hip hopa u Srbiji Marčelo. Ovaj simpatični muzičar, koga obožava mlađa populacija i koga smatraju njihovim predvodnikom bio je pravi pogodak organizatora da ovo veče bude jedinstveno. Dobro uigrana mlada ekipa koja prati Marčela, položila je ispit kod svoje generacije koja je maksimalno ispoštovala njihov nastup.

Marčelo

Na kraju koncerta ovaj simpatični Paraćinac nije mogao da se odbrani od svojih obožavaoca koji su pohitali masovno ka njemu kako bi se fotografisali ili dobili autogram. 

Sve u svemu, bilo je ovo prava stvar za jedan mali grad. Ideja i akcija je u potpunosti uspela. Nastupili su bendovi koji su trenutno aktuelni na muzičkoj sceni i koji su prvi put gostovali u Aleksincu. Sledeće nedelje ovaj muzički karavan gostuje u Kovinu. Nadamo se iskreno da će iduće godine karavan ponovo doći u naš grad.


# festival rok muzika Trandže hip hop Vračar Marčelo Ničim izazvan Samostalni referenti Novembar grupa Srbija Rocks
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima