Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Транџе - нови панк талас у Алексинцу

rss

04.03.2016. Дамњан Богдановић

Бенд Транџе настао је 2015. године као продукт вероватно најгоре године у животима чланова бенда и њиховог друштва.

Транџе -  нови панк талас у Алексинцу

Први текстови су настали управо у том периоду, а бенд је оформљен уз доста потешкоћа, које је креирало ужасно финансијско стање његових чланова. Прве пробе обављене су са махом позајмљеним инструментима и опремом у једва оспособљеној гаражи.

Ипак, енергија и жеља чланова, надвладали су све потешкоће које су уследиле већ после првих ритмова "Blitzkrieg Bop-а" који су уздрмали устајалу алексиначку свакодневницу.

Певач и покретач целе идеје је Лука Богдановић Луле - професионални кладионичар, бубњар Војин Јовановић – гимназијалац и заводник, гитариста Немања Раковић – електронац, басиста Младен Вучковић – центраш. Бенду је пре месец дана приступио Максим Здравковић као друга гитара.

Прву неформалну свирку Транџе су имале већ 18. октобра, поводом рођендана у Лулетовом дворишту. Прва права свирка била је у алексиначком Дому омладине 26.12.

За само пар месеци Транџе су успеле да створе бенд који је око себе окупио градске дрипце, клинце који тек улазе у прави живот, панкере из других градова, као и Алексинчане који уопште не слушају ту врсту музике али им се допала енергија бенда.

Текстовима који описују сивило једног просечног провинцијског града и одрастање у њему, придобили су бројну и разнолику публику.

Средином јануара снимљен је први ЕП ''Ми ћемо рећи полицији да је вепар''. Песме са овог ЕП-а само су најава за албум ''Звук града'' који ће у себи садржити озбиљније песме, већ познате онима који су посећивали свирке и пробе. С обзиром да снимање албума и обезбеђивање опреме зависи од прелаза на египатску лигу и даље је неизвесно када ће он бити снимљен.


# рок музика Транџе Лука Богдановић Војин Јовановић Младен Вучковић Максим Здравковић Немања Раковић Дамњан Богдановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима