Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Decentralizacija kulture: Vračarci "rokaju" Srbijom, start u Aleksincu

rss

04.08.2016. Tanjug

Prva u nizu manifestacija „Srbija roks“ biće održana 20. avgusta na stadionu „Taš“ u Aleksincu.

Decentralizacija kulture: Vračarci "rokaju" Srbijom, start u Aleksincu

U Beogradu živi 20 odsto stanovništva Srbije, ali se u njemu dešava dve trećine svih kulturnih manifestacija, pa su organzatori festivala „Vračar roks“, koji se već pet godina odigrava u srcu srpske prestonice, odlučili da tim brojkama „pomrse račune“ i počnu da sprovode decentralizaciju kulture.

Poslednjih godinu dana istraživali su potrebe mladih ljudi van prestonice i ustanovili da je publika izvan Beograda željna da čuje i uživo vidi bendove aktuelne na domaćoj muzičkoj sceni, a koji ne spadaju u „mejnstrim“ koji se već godinama, različito upakovan, plasira na svim manifestacijama u zemlji.

Zato se karavan „Vračar roks“ ovog leta izmešta iz Beograda i postaje „Srbija roks“.

Na prvom u nizu koncerata na otvorenom, 20. avgusta u Aleksincu nastupiće Marčelo, „Ničim izazvan“, „Samostalni referenti“, a lokalna podrška biće „Novembar“, „Balkan rivajval“ i „Trandže“.

Ulaz na ovu, kao i na druge manifestacije u okviru festivala „Srbija roks“, o kojima će publika biti nakandno obaveštena, je besplatan.


# Aleksinac Srbija festival rok muzika Trandže Novembar Vračar Marčelo Ničim izazvan Samostalni referenti Balkan rivajval Srbija Rocks
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima