Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sokobanjanje, drugo veče uz Novembar, Orthodox celts i Van Gogh

rss

24.07.2016. Saša Marković Gidra

Drugo veče Green Heart festivala u Sokobanji otvorio je bend „Prljave setre“ iz Niša, koji je bio pobednik Green Heart demo festa.

Sokobanjanje, drugo veče uz Novembar, Orthodox celts i Van Gogh

Nakom njih počeo je redovni program i na scenu su stupili njihovi sugrađani iz benda „Novembar". Ovaj sve aktivniji pank bend iz Niša imao je zadatak da napravi pozitivnu atmosferu i zagreje puliku koja već bila u zavidnom broju.

Novembar ove godine proslavlja 25 godina aktivnog rada i posle nastupa na Arsenal festu i festivalu „5 do 100“ u Nišu i Sokobanja je imala čast da ugosti Niške pankere. Predvođeni frotmenom Goranom Kostićem - Kostom i svojim energičnim nastupom bili su pun pogodak organizatora da drugo veče bude za pamćenje. Svoj nastup su otvorili Apokaliptičnom devojkom, pa zatim pesmama „ Kaži mi“, „Irena“, a prava euforija je nastala kada je Sokobanjom ođeknula stvar „ Tako mlad i tako čist“.

Nakon jednočasovnog nastupa Novembra na scenu su stupili srpski „Irci“ u liku Ortodoks Keltsa. Kao i uvek na njihovim nastupima atmosfera je bila usijana zvukovima Irskih motiva i na samom startu svirke mogao se čuti „The Irish Rover“, „ Wearing of the Green“. Kako je nastup dalje tekao, tako je i atmosfera podizana baš kao da se nalazimo na stadionu njihovog omiljenog fudbalskog kluba „Seltik“. Svoj nastup završili su hitovima „Far Away“, „The Celts stike again“ i naravno „Driking song“.

Čast da zatvori drugo polufinalno veče pripalo je bendu „Van Gog“. Poštovaoci Grin Hart festivala su okupirali prostor oko bine sa svih strana. Sokobanjskim trgom mogla se videti publika od 7 do 77 godina, jer svi znaju da nema pravog festivala u Srbiji bez Van Goga.

Svoj nastup bend otvara pesmom „Skači, skači“ koja od starta podiže atmosferu, a zatim „Kiselina“, „Srce“, „Klatno“. Negde u sredini nastupa Đule je izveo devetogodišnjeg dečaka Dušana na binu, dao mu je svoju gitaru u ruke i naj taj način pomogao mu da oseti „čar“ rokenrola.

 U poslednjem delu nastupa nastala je prava euforija kada su se čuli prepoznatljivi zvuci hitova „Neko te ima noćas“ i „Spisak razloga“. Sokobanjsku priču završili su pesmama „Ludo luda“ i „Anđele moj brate“.

Sve u svemu drugo veče je ovog puta bilo besprekorno organizovano. Satnica ispoštovana, pravi izbor bendova i ogromna poseta festivala. Večeras će zajedno binu da podele „ Vrelo“, „Irie fm“ i S.A.R.S.

Vidimo se i danas na Sokobanjanu. Rokerski pozdrav od Saše Markovića Gidre.

Južna Srbija Info


# Sokobanja festival Južna Srbija rok muzika Arsenal Fest Green heart festival Van Gog grupa Novembar Ortodoks kelts
@musicvangogh @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima