Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prvo "sokobanjanje" uz MVP, Ateiste i Zabranjeno pušenje

rss

23.07.2016. Saša Marković Gidra

Prvi dan Green Heart Fest u Sokobanji počeo je, zbog tehničkih razloga, sa malim zakašnjenjem. Ipak, strpljiva i razumna publika imala je razumevanja na nepredviđene okolnosti, jer je svako imao u vidu da se ovako nešto po prvi put održava na prostorima ove vrlo posećene turističke destinacije.

Prvo "sokobanjanje" uz MVP, Ateiste i Zabranjeno pušenje

Nešto pre 22 časa na scenu su prvi stupili pankeri Ateist rep. Ovom, vrlo aktivnom, novosadskom bendu pripala je čast da otvori festival i ujedno svojom energijom razdrma sve prisutne. Svojim standardnim repertoarom napravili su sjajnu atmosferu kakva se uvek viđa na njihovim nastupima. Na samom početku nastupa dominirali su hitovi „ Zapadna Evropa“, „Fatamorgana“ i „Štrikanje“, a kasnije su se na repertoaru našle „automobilske“ Varburg limuzina“ i „Blu trabant“, da bi svoj nastup završili pesmom „Sarajevom“, možda i simbolično zbog kolega sa kojima su sinoć delili binu.

Nakon Ateista na scenu je stupio Bane Lalić i njegova MVP ekipa. Ovaj simpatični pop bend sa prinesima regea, bluza, naparavio je odličnu atmosferu već na početku nastupa svojim mega hitom „Celu noć i celi dan“ i nastavio u istom ritmu pesmama „ Idemo gore“, „Volim kad te volim“. Na samom kraju nastupa mogle su se čuti obrade "Škripca" „Hajde polako“ i Bajagin hit „Vesela pesma“.

Posle ponoći na scenu su izašli legendarni gosti iz Sarajeva. Publika sa nestrpljenjem očekivala nastup benda koga svako obožava. Na njihovoj set listi gotovo da nema nepoznate pesme, a čitav nastup propraćen je horskim pevanjem. Frotmen benda Sejo Sekson raspoložan kao i uvek od samog početka je napravio je divnu atmosferu uz pomoć likova iz svojih pesama, Pišonje, Žuge, Mokea. Šekija, Ibre. Posebno usijanje atmosfere dogodilo kada se sokobanjskim podijumom začuo „Guzonjin sin“, „Jugo 45", a zatim i „Zenica Bluz“.

Tačno dva sata posle ponoći žurka na Grin hart festu je završena. Večeras je novo veče i uvereni smo da će sve biti u redu sa programom, kako u Akva parku, tako i na noćnom stejdžu. Večeras nas očekuje idealan miks vrhunske muzike Novembra, Ortodoks Kelta i Van Goga.

Vidimo se, rokerski pozdrav od Saše Markovića - Gidre.

Južna Srbija Info


# Sokobanja festival Južna Srbija rok muzika Green heart festival
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima