Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сокобањање, друго вече уз Новембар, Orthodox celts и Van Gogh

rss

24.07.2016. Саша Марковић Гидра

Друго вече Греен Хеарт фестивала у Сокобањи отворио је бенд „Прљаве сетре“ из Ниша, који је био победник Греен Хеарт демо феста.

Сокобањање, друго вече уз Новембар, Orthodox celts и Van Gogh

Наком њих почео је редовни програм и на сцену су ступили њихови суграђани из бенда „Новембар". Овај све активнији панк бенд из Ниша имао је задатак да направи позитивну атмосферу и загреје пулику која већ била у завидном броју.

Новембар ове године прославља 25 година активног рада и после наступа на Арсенал фесту и фестивалу „5 до 100“ у Нишу и Сокобања је имала част да угости Нишке панкере. Предвођени фротменом Гораном Костићем - Костом и својим енергичним наступом били су пун погодак организатора да друго вече буде за памћење. Свој наступ су отворили Апокалиптичном девојком, па затим песмама „ Кажи ми“, „Ирена“, а права еуфорија је настала када је Сокобањом ођекнула ствар „ Тако млад и тако чист“.

Након једночасовног наступа Новембра на сцену су ступили српски „Ирци“ у лику Ортодокс Келтса. Као и увек на њиховим наступима атмосфера је била усијана звуковима Ирских мотива и на самом старту свирке могао се чути „The Irish Rover“, „ Wearing of the Green“. Како је наступ даље текао, тако је и атмосфера подизана баш као да се налазимо на стадиону њиховог омиљеног фудбалског клуба „Селтик“. Свој наступ завршили су хитовима „Far Away“, „The Celts stike again“ и наравно „Driking song“.

Част да затвори друго полуфинално вече припало је бенду „Ван Гог“. Поштоваоци Грин Харт фестивала су окупирали простор око бине са свих страна. Сокобањским тргом могла се видети публика од 7 до 77 година, јер сви знају да нема правог фестивала у Србији без Ван Гога.

Свој наступ бенд отвара песмом „Скачи, скачи“ која од старта подиже атмосферу, а затим „Киселина“, „Срце“, „Клатно“. Негде у средини наступа Ђуле је извео деветогодишњег дечака Душана на бину, дао му је своју гитару у руке и нај тај начин помогао му да осети „чар“ рокенрола.

 У последњем делу наступа настала је права еуфорија када су се чули препознатљиви звуци хитова „Неко те има ноћас“ и „Списак разлога“. Сокобањску причу завршили су песмама „Лудо луда“ и „Анђеле мој брате“.

Све у свему друго вече је овог пута било беспрекорно организовано. Сатница испоштована, прави избор бендова и огромна посета фестивала. Вечерас ће заједно бину да поделе „ Врело“, „Irie fm“ и С.А.Р.С.

Видимо се и данас на Сокобањану. Рокерски поздрав од Саше Марковића Гидре.

Јужна Србија Инфо


# Сокобања фестивал Јужна Србија рок музика Арсенал Фест Green heart festival Ван Гог група Новембар Ортодокс келтс
@musicvangogh @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима