Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Samo disciplina pokazuje ti put

rss

22.05.2016. Saša Marković Gidra

Čudesna „Disciplina kičme“, konačno posle sedmodevnog odlaganja u Nišu, gle čuda bez kiše, iako je bilo najave da će njeno „visočanstvo“ da upropasti pred Sveti Nikolu veče. U gradu noć muzeja, a u „Banovini“ noć dobrog zvuka, trese, lupa udara proverena postava sa koktelom urnebesnih ritmova i žestokih rifova.

Samo disciplina pokazuje ti put

Nakon odlične uvertire domaćeg benda „Igralom“ tačno u zakazano vreme kreće „disciplinovano“, dobro raspoložena ekipa predvođena „Crni zubom“ i stvarima sa poslednjeg albuma „ Biti imun“, „Reci ruke u vis“, a zatim pesme sa predzadnjeg albuma „Prestani da mrziš“, „Društvena mreža“ i starogradska kako Koja kaže „Ne ukusu treba reći ne“

Sredinom koncerta bend nas podseća na ranije radove benda iz Londonskih dana i lično mi vraća sećanje na neke nezaboravne koncerte na ovom istom mestu, kada je Koja za saborce imao internacionalnu ekipu sa nezaboravnom pevačicom sa pištaljkom u ustima i neponovljivim bubnjarom koga smo zvali hobotnica.

Poslednja trećina koncerta pripada „Betmenu, Mandraku, Fantomu“, a zatim „Ako ti je glasno“ i ponovo stvarima sa zađeg albuma „Samo disciplina“, “Spas je funk“ i na kraju upozoravajuća „Zaboravili Rokenrol“. Kako to uvek biva na koncertima i disciplina se vraća na BIS pesmama sa jakom porukom „Neko mora to da spreči“ i „ Vreme je za Pravdu“

Tačno pet minuta posle ponoći nakon žestokog dvočasovnog programa može se reći da je svirka bila besprekorno odrađena. Bubanj, bas i glas, ovog puta pojačan usnom harmonikom dokazao je žestinu i direktnost dobro prepoznatljivog zvuka koji traje već 30 godina. U bendu i dalje dominira mladalački duh kao da je na početku karijere, a dokaz je i to da tokom svirke nema pauza između pesama.

Vidimo se „Zeleni zube“ u nekoj drugoj priči, rokenrol nije propao.

Južna Srbija Info

Komentara: 0


# Niš Južna Srbija rok muzika Disciplina kičme
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima