Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Само дисциплина показује ти пут

rss

22.05.2016. Саша Марковић Гидра

Чудесна „Дисциплина кичме“, коначно после седмодевног одлагања у Нишу, гле чуда без кише, иако је било најаве да ће њено „височанство“ да упропасти пред Свети Николу вече. У граду ноћ музеја, а у „Бановини“ ноћ доброг звука, тресе, лупа удара проверена постава са коктелом урнебесних ритмова и жестоких рифова.

Само дисциплина показује ти пут

Након одличне увертире домаћег бенда „Игралом“ тачно у заказано време креће „дисциплиновано“, добро расположена екипа предвођена „Црни зубом“ и стварима са последњег албума „ Бити имун“, „Реци руке у вис“, а затим песме са предзадњег албума „Престани да мрзиш“, „Друштвена мрежа“ и староградска како Која каже „Не укусу треба рећи не“

Средином концерта бенд нас подсећа на раније радове бенда из Лондонских дана и лично ми враћа сећање на неке незаборавне концерте на овом истом месту, када је Која за саборце имао интернационалну екипу са незаборавном певачицом са пиштаљком у устима и непоновљивим бубњаром кога смо звали хоботница.

Последња трећина концерта припада „Бетмену, Мандраку, Фантому“, а затим „Ако ти је гласно“ и поново стварима са зађег албума „Само дисциплина“, “Спас је функ“ и на крају упозоравајућа „Заборавили Рокенрол“. Како то увек бива на концертима и дисциплина се враћа на БИС песмама са јаком поруком „Неко мора то да спречи“ и „ Време је за Правду“

Тачно пет минута после поноћи након жестоког двочасовног програма може се рећи да је свирка била беспрекорно одрађена. Бубањ, бас и глас, овог пута појачан усном хармоником доказао је жестину и директност добро препознатљивог звука који траје већ 30 година. У бенду и даље доминира младалачки дух као да је на почетку каријере, а доказ је и то да током свирке нема пауза између песама.

Видимо се „Зелени зубе“ у некој другој причи, рокенрол није пропао.

Јужна Србија Инфо


# Ниш Јужна Србија рок музика Дисциплина кичме
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима