Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Goblini oduševili decu iz komšiluka

rss

08.07.2016. Saša Marković Gidra

Goblini su mitološki patuljci sa velikim nosom i ušima, pametni su, mrze društvo i skloni su činiti razne nepodopštine.

Goblini oduševili decu iz komšiluka

Ovi naši savremeni šabački Goblini su sasvim obični ljudi koji su se posle dve godine ponovo pojavili u Nišu, tačnije u dvorištu Banovine ali za razliku od ovih pomenutih čine lepe, dobre, “opasne stvari”.

Svoji nastup pred prepunim dobro raspoloženim auditorijumom otvorili su “Lunom”, “Magnovanjem ” i “Petrom", što su bili pravi pogotci u metu kako bi u startu bacili prisutne u ludilo, fleš ili trans.

Pevač benda Branko Golubović - Golub je na vreme podsetio na sedmo julovske praznike, na Žikicu Jovanovića Španca i verski praznik “Sveti Jovan”, pa je u tu čast bend izveo prigodnu pesmu za tu priliku “Pečenja i rakije”.

Nakon toga Golub nas je podsetio na svoj Etiopiski životni put koji je upravo prešao i sa roga Afrike na vreme sletio u prostor na desnoj obali Nišave. Onda je usledila grmljavina setom hitova “Daleki put”, “Ona misli da zna”, “Cipjonka” i Pank not Dead” i naravno “Anja, volim te”.

U poslednjem delu koncerta usledile su dobro poznate prozivke premijeru i bend je uputio javni poziv Nišlijama koji su uvek bili lokomotiva revolucija za novi izlazak na ulice i obračun sa političarima uz svoje prepoznativlje hitove “Ima nas”, “Voz” i “Splet okolnosti”.

Nakon dvočasovnog “ludila” bend se oprostio sa “Decom iz komšiluka” i zatvorio nastup ove divne goblinske noći. Njihov frotmen, baš kao i prava ptica golub pokazao je pravu i urođenu ljudsku sposobnost orjentisanja u svom životnom prostoru prema svojim vernim fanovima koji su bili iz raznih krajeva Srbije.

Strpljivo, bez žurbe i ljubazno, baš kao i čitav bend nastavili su druženje i fotografisanje sa svojim obožavaocima.

Ova nezaboravna goblinska noć koji su nam priredili neki novi “Šabački čivijaši” pamtiće se dugo. Najvažnije od svega je, ipak, da “Ima nas, gomila”.....

Južna Srbija Info


# Niš Južna Srbija rok muzika Goblini
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima