Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nikola Radić u poseti muzičkoj radionici

rss

08.04.2016. Saša Marković Gidra

Aleksinački radionicu - školu gitare posetio je Nikola Radić, iskusni gitarista iz Niša.

Nikola Radić u poseti muzičkoj radionici

U subotu 2. aprila u prostorijama Otisa, gostovao je, kao predavač, Nikola Radić iz Niša, gde je polaznike Aleksinačke škole gitare za početnike zainteresovao i motivisao na ozbiljniji rad i kasniju saradnju u smislu češćih poseta i dodatnih naprednijih časova.

Deca, koja su prisustvovala ovom javnom času, odmah su prihvatila novog predavača koji je svojim pristupom opustio sve prisutne i uveo u ozbiljan, ali i pravilan odnos prema instrumentu i muzici.

Poziv da poseti našu školu i podeli svoje dugogodisnje iskustvo, sa zadovoljstvom je prihvatio. Primetno je bilo da deci znači iskusniji predavač koji se drži tradicionalnog sviranja gitare tj. tehnike prstiju.

Posle održanog časa, Nikola Radić je izjavio da je zainteresovan za dalju saradnju u pravcu razvoja, edukacije i osnaživanja mladih u domenu kulture, koju smatra izuzetno vaznom u današnje vreme.

Svakako se interesuje za ovakve projekte širom Srbije, pa je tako i gostovao u emisiji jutarnjeg programa na RTS1, u utorak 5. aprila sa pobednikom Frankofona Milošem Unićem, koga je vešto ispratio na klasičnoj gitari.


# muzika škole rok muzika gitara škola gitare Nikola Radić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima